20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Ponos Čazme: Odbojkaši osvojili prvenstvo i sanjaju o Superligi

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak čestitao odbojkašima na sjajnom uspjehu

Nove vijesti

Nakon što su odbojkaši Čazme osvojili prvenstvo i postali prvaci  2. odbojkaške lige – sjever na njihovom uspjehu im je čestitao gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. Uspjesi odbojkaša Čazme više nas toliko ni ne iznenađuju, kazao je gradonačelnik Pirak, jer Čazma iz generacije u generaciju ima sjajne odbojkaše, a Grad nastoji osigurati dobre uvjete svim sportskim klubovima. Iz gradskog proračuna ove godine se za sport izdvaja 150 tisuća eura, od toga kroz Sportsku zajednicu za rad klubova odlazi 80 tisuća eura. Ono što je isto tako važno napomenuti je da je Grad od 1. siječnja ove godine vlasnik škole, pa samim time i sportske dvorane čime je riješen dugogodišnji problem treniranja u dvorani koje je sada besplatno za sve gradske klubove, pa se sredstva koje klubovi dobivaju sada troše na stvarne potrebe, a ne plaćanje korištenja dvorane.

– Ovo je veliki iskorak jer je prije dvadesetak tisuća eura godišnje odlazilo na najam dvorane, kazao je Pirak i najavio nova ulaganja u bivše sportske terene Glumine gdje će brojni klubovi dobiti nove mogućnosti za treniranje.

– Čestitam još jednom na ovom krasnom uspjehu, a u subotu vas čeka još jedna utakmica i ja se nadam i svi ćemo navijati za vas da se iz Siska vratite s još jednim uspjehom, a to je ulazak u 1. ligu, kazao je Pirak i uručio tajniku, treneru i igraču Krešimiru Donđiviću novčanu nagradu za posebne sportske uspjehe u visini od tisuću eura za ovaj sjajan rezultat čazmanske odbojke.

Donđivić se zahvalio Gradu na podršci i uvjetima koje je MOK Čazma oduvijek želio imati kroz besplatno korištenje dvorane i slobodne termine za treninge što se odmah osjeti na rezultatima. Dodao je kako je čak više ponosan na mlađe kategorije.

– Od ove godine nastupamo s 5 kategorija što nismo nikada do sada. Igraju U-13, U-15 i U-17 i sve selekcije su igrale prvenstvo središnje Hrvatske. Juniori su treći kao i mala odbojka, dok su kadeti četvrti. To je možda još i bitnije od uspjeha seniora, rekao je i dodao kako su ovaj vikend pred seniorima kvalifikacije za Superligu koje se igraju u Sisku, a protivnici su im domaćin Sisak, Gornja Vežica i Željezničar iz Osijeka.

– Moram priznati da nemamo nekakav imperativ da uđemo u Superligu. Ako uđemo super, ako ne, neće biti smak svijeta, jer u najavi je osnivanje prve lige na nivou Hrvatske koja bi bila možda i primjerenija Gradu Čazmi i nama kao klubu. U Superligi postoji 6 – 7 klubova koji su financijski moćniji i jači od nas tako da u pravilu očekujemo prvu ligu koja bi bila primjerenija našoj kvaliteti i našem gradu, rekao je Donđivić.

Leon Kupsjak jedan je od mladih odbojkaša Čazme koji u zadnje vrijeme igra sve bolje i ima sve veću minutažu, a ovog vikenda očekuje odlično izdanje Čazme i ulazak u Superligu.

– Očekujem pobjedu u sve tri utakmice, da nastavimo niz, a ekipa i ja ćemo se potruditi da to tako i bude, rekao je.

Dodajmo, kako će Čazma prvu utakmicu kvalifikacija igrati u subotu 6. svibnja u 12 sati protiv Gornje Vežice. Druga je na rasporedu istoga dana od 20 sati protiv domaćina Siska, a treću će igrati u nedjelju 7. svibnja u 10 sati protiv osječkog Željezničara. Utakmice se igraju u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg u Sisku.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika