Gradonačelnik Josip Bilandžija prošlog je tjedna s predstavnicima gradskih udruga potpisao ugovore o financiranju njihovih projekata.

Tim će ugovorima biti raspodijeljeno 41.675 eura koliko će Grad Garešnica na godišnjoj razini izdvojiti za njihov rad. Udruge proistekle iz Domovinskog rata dobit će ukupno 9.290 eura, udruge civilnog društva za projekte iz kulturno-umjetničkog amaterizma 10.700 eura plus 9.300 eura za projekte koji se odnose na manifestacije u kulturi. Udruge građana dobit će 9.065 eura, a udruge osoba s invaliditetom i humanitarne udruge 3.320 eura.

Tom prigodom gradonačelnik Bilandžija je rekao da Grad Garešnica ima vrlo dobru suradnju s udrugama te da ih prati u skladu sa svojim financijskim mogućnostima. Udruge novac za svoj rad mogu ostvariti isključivo na temelju prihvaćenih projekata za čiju se realizaciju dobivena sredstva moraju namjenski utrošiti. Namjensko trošenje sredstava udruge će morati dokazati opisnim i financijskim izvješćima te valjanom popratnom dokumentacijom.  

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.