5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Bjelovar obilježio svjetski dan plesa organizacijom međunarodnog bodovnog turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima – ŠPK ˝H-8“ bogatiji za sedam medalja

Nove vijesti

U subotu – 29. travnja je obilježen svjetski dan plesa, a njega je, bjelovarski ŠPK „H-8“ upriličio najljepše moguće. Naime, u dvorani Osnovne škole Veliko Trojstvo je organizirao međunarodni bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Tom je prilikom ugostio najbolje sportske plesačice te plesače Hrvatske i Slovenije, a ovaj hvale vrijedan događaj je pohodilo gotovo 250 natjecateljica i natjecatelja. Sve se događalo pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije te Općine Veliko Trojstvo uz napomenu kako je plesove ocjenjivalo pet sudaca Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Bjelovarske boje je ovom prilikom branilo 15 solo plesačica i dva plesna para, dok su se domaćini naposljetku okitili s dva zlata, četiri srebra i jednom broncom.

Zlatna je, u kategoriji mladež, plesni razred D1 bila Ria Romek (standardni i latinsko-američki plesovi). Ramona Pečar je plesala među mlađom mladeži, plesni razred B2 na koncu došavši do druge stepenice pobjedničkog postolja u oba plesna pravca, dakle i u standardu i u latinu. Ameli Koščak Vukobrat je plesala u kategoriji mladež, također u plesnom razredu B2, a išla je stopama svoje kolegice Pečar i osvojila dva srebra. Lana Pogledić je svoje plesne sposobnosti pokazala među osnovcima, plesni razred D3 gdje je, nakon velike borbe s borilišta otišla s broncom oko vrata u standardu, dok je plešući latinsko-američkim stilom bila četvrtoplasirana. Ostali sportski plesači ovoga puta se nisu uspjeli okititi medaljama, ali su, tome unatoč, u izuzetno velikoj konkurenciji pokazali jako dobre izvedbe ostvarivši slijedeće rezultate:

Jelena Ivanika (mlađi osnovci, D1; 7. mjesto u latinsko-američkim plesovima i 8. u standardnim). Zanimljivost ove cijele priče jest ta da su Rahela Malenovski te Valentina Pribil, također plesačice kategorije mlađi osnovci – D1 podijelile 10. poziciju u latinu, odnosno standardu. Gloria Berec (osnovci – D2) je u latinsko-američkim plesovima bila četvrta, a isto mjesto je osvojila i u standardnim. Dakle, medalja joj je izmakla za dlaku, a njena kolegica imena Erika Kiđemet je među mlađom mladeži – D3 doplesala do devete pozicije u latinu. Isto tako, Kiđemet je plesala standardne plesove gdje se, u plesnom razredu C morala zadovoljiti 12. mjestom. Lana Ivanika; kategorija mlađa mladež D3 – 12. mjesto u latinsko-američkom stilu te 7. u standardnom. Sara Haistor; mlađa mladež C – latino 11. pozicija i standard nešto bolja – 9.

Nadalje, slijedi Marta Novaković koja se natjecala među mlađom mladeži C te je u oba plesna pravca došla do 12. pozicije. Istu poziciju su podijelile Jana Polak i Matea Prskalo u mladeži C – latino. Matea je bila 11. u standardu, dok se Jana morala zadovoljiti 13. mjestom. Hana Birač pripada starijoj mladeži C gdje je u latinsko-američkim plesovima bila osmoplasirana, dok je u standardnim bila duplo bolja, dakle četvrtoplasirana. Plesne parove ćemo otvoriti Petrom Filipan i Bornom Kovačevićem, odnosno kategorijom mlađe mladeži – plesni razred C. Oni su naposljetku bili šestoplasirani u latinsko-američkim plesovima, a u standardnim su zauzeli petu poziciju. Tia Ivana Palata i Leon Grgić su tvorili par koji je u kategoriji mladež – plesni razred C, na svom premjernom zajedničkom nastupu došao do četvrtog mjesta u latinu. Također, program su upotpunile i bjelovarske mažoretkinje te bjelovarski hip-hopperi i jazz danceri.

Predsjednik kluba, Dragutin Hubak koristi ovu prigodu kako bi čestitao svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima. Isto tako, zahvaljuje se na iskazanoj potpori, odnosno pokroviteljstvu Gradu Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Općini Veliko Trojstvo i tamošnjoj Osnovnoj školi. Naravno, nikako se ne smije zaboraviti niti ostale sponzore, donatore te volontere koji su omogućili organizaciju ove plesne manifestacije i koji su doprinijeli da ovaj događaj bude održan na ovako visokoj razini. Najavljuje se i još jedan bodovni turnir naziva „Trofej Bilogora“ na kojem će se plesati umjetnički plesovi (showdance, suvremeni ples, jazz, lyrical, produkcija, akrobatski ples, balet), a isti će po prvi puta biti organiziran u našoj županiji. On će se održati 13. svibnja, s tim što će njegovo poprište također biti dvorana Osnovne škole Veliko Trojstvo.  

Nakon toga će uslijediti bodovni turnir za solo plesačice i plesne parove razreda D1 do C te Kup za plesne parove u standardnim i latinsko-američkim plesovima. On će se održati u Zagrebu 26. i 27. svibnja, da bi već idućega dana, dakle 28. svibnja, na istom mjestu na rasporedu bio otvoreni turnir za sve solo plesačice koji će se bodovati za svjetsku rang ljestvicu. Važno je kazati kako će do njega doći u organizaciji svjetske plesne federacije (WDSF), a svim natjecateljicama i natjecateljima želimo puno sreće na ovim priznatim događanjima. 

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika