Humanitarna atletska utrka „Wings For Life World Run“ koja se istovremeno trči diljem svijeta, a zbog prikupljanja sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine će se i ove godine trčati i u Hrvatskoj. Kao uvijek, njeno poprište će biti grad Zadar, i to u nedjelju – 7. svibnja s početkom u 13 sati. Ovaj masovni događaj je za ovo podneblje važan iz razloga što će na njemu i ovoga puta participirati članice i članovi Atletskog kluba Bjelovar koji je ujedno organizator putovanja u Dalmaciju. Isto tako, treba kazati da Grad Bjelovar pokriva sve troškove autobusnog prijevoza, odnosno, svi zainteresirani natjecatelji te navijači se zahvaljujući gradskim vlastima mogu zaputiti u Zadar kako bi prezentirali svoje atletske sposobnosti, odnosno bodrili svoje sugrađane.

Podsjetimo, u Bjelovaru će se 10. lipnja održati „Fun Run“ – utrka dobre zabave za čiju je organizaciju također zadužen AK Bjelovar, dok Grad Bjelovar sudjeluje kao suorganizator. Prijave za taj događaj su već neko vrijeme otvorene na web stranici stotinka.hr, a u vezi svega ovoga su na današnjoj konferenciji za medije govorili zamjenik bjelovarskog gradonačelnika – Igor Brajdić i predsjednik bjelovarskog Atletskog kluba – Nikola Kovaček.

Njima su se ovom prilikom pridružili Dragutin Hubak – predsjednik ŠPK-a „H-8“ Bjelovar te jedna od bjelovarskih mažoretkinja – Iva Hajtić. Oni su nam približili mažoret prvenstvo Hrvatske koje će također biti održano nadolazećeg vikenda u Biogradu na Moru, a gdje se bjelovarski klub nada novim zapaženim ostvarenjima. Naglasimo kako će, baš kao atletičarima, i mažoretkinjama troškove autobusa snositi bjelovarske gradske vlasti. Stoga, sada pročitajte razmišljanja svih aktera ove konferencije.

–Naše mažoretkinje ovu nedjelju, dakle 7. svibnja odlaze na nacionalno prvenstvo, a Grad Bjelovar im na razne načine pruža podršku. Ovoga puta to činimo tako što sponzoriramo autobusni prijevoz pa su stoga roditelji oslobođeni troška puta. Upoznat sam i s činjenicom da postoje još neka sponzorska sredstva kojima se svima olakšava, a kada je u pitanju naš Atletski klub, Nikola Kovaček kao njegov predsjednik istoga vikenda organizira odlazak u Zadar na utrku „Wings For Life“. Autobus je već gotovo popunjen te smo sigurni da će oba kolektiva i ovom prilikom svoj grad predstaviti u najboljem mogućem svjetlu – kratko je rekao Brajdić uputivši poziv svim trkačicama i trkačima da pohode Dalmaciju, ali i bjelovarski „Fun Run“.

–„Wings For Life“ se u svijetu održava jubilarni, deseti put. Zanimljivost je da je prošle godine u Zadru nastupilo više od pet tisuća trkača, dok se ove godine očekuje njih 6500 što bi vrlo vjerojatno bila najveća sportska priredba u našoj domovini. Inače, u ovoj priči sudjeluje preko 160 svjetskih zemalja, a prošle godine je trčalo preko 160 tisuća ljudi. Bjelovar svake godine u Zadru ima svoje predstavnike te nam je Grad Bjelovar ove išao na ruku u pogledu snošenja troškova prijevoza. Na tome se zahvaljujemo i nastojat ćemo opravdati taj svoj put. U autobusu je preostalo još nešto mjesta pa stoga, ukoliko je netko zainteresiran neka me slobodno kontaktira. Treba istaknuti kako će kompletan prihod od startnine, odnosno zarade ići u humanitarne svrhe, za istraživanje bolesti leđne moždine. Baš danas sam naletio na podatak da je dosad troje ljudi koji su imali ove poteškoće uspjelo otrčati utrku bez ičije pomoći, a želim iskoristiti priliku te se pridružiti Igorovom pozivu svim Bjelovarčankama i Bjelovarčanima da nam se pridruže i na bjelovarskoj utrci „Fun Run“ 10. lipnja. Cijeli dan će biti veseo, zabavan te sportski – zaključio je Kovaček.

–Bjelovarske mažoretkinje su osnovane 2016. godine i pohvalio bih gradsku podršku. Grad Bjelovar nas prati od prvoga dana te nam sada predstoji još jedno nacionalno prvenstvo. Ono je za nas izrazito značajno, važno jer, ukoliko budemo dobro plasirani to će nam donijeti novo EP. Ono bi se ove godine trebalo održati u Poljskoj, ali postoji mogućnost njegovog održavanja u nekoj nama susjednoj zemlji. Također, nadamo se da će još za mandata gospode Hrebaka i Brajdića biti zakopana prva lopata da dobijemo jednu dvoranu koja bi nam puno značila, a još jednom se zahvaljujem gradonačelniku te njegovom zamjeniku na velikoj podršci. Za kraj, nadam se i dobrim postignućima u Biogradu na Moru – biranim riječima je govorio Hubak. 

–Postojimo već sedam godina i ovo nam je već šesto nacionalno prvenstvo. U dosadašnjim nastupima smo bili treći te se možemo pohvaliti i dvama participiranjima na EP-u. U Biograd na Moru nas ide 35, zastupljeni smo u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a natjecat ćemo se u formacijama. Isto tako, neke djevojčice se mogu nadmetati i samostalno. Vježbamo od samog početka školske godine pa su, shodno tome, naša očekivanja visoka. Trudimo se na treninzima te sam sigurna da ćemo postići dobre rezultate unatoč tome što ćemo protiv sebe imati jaku konkurenciju, puno stariju od nas – kazala je Hajtić.