Već tradicionalno, Bjelovarčane je i ove godine, 1. svibnja na Praznik rada probudila Moto budnica. Ona se održava u organizaciji Moto kluba Bjelovar koji ima veliku potporu Grada Bjelovara, a ljubitelji brzine te oktana su se od ranoga jutra, već od 4 sata u kolonama slijevali na parkiralište pokraj bjelovarske dvorane Europskih prvaka. Oni su pristigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva uz napomenu kako je znatiželjno pučanstvo imalo priliku vidjeti na stotine raznih motocikala, odnosno preko tisuću strastvenih motorista.

Vozit će se gradskim i prigradskim naseljima – sveukupno 46,7 kilometara, a cjelokupna priča će biti okončana u središnjem gradskom parku uz dvije tisuće porcija graha, 500 litara piva, kolače koje je svojim vrijednim rukama pripremila udruga žena te kulturno-umjetničkim programom Zajednice u kulturi Grada Bjelovara.  

Program u parku kreće od 10 sati, podjela hrane će uslijediti u 11, a evo što nam je rano jutros kratko poručio Alen Krce – predsjednik bjelovarskog Moto kluba. Također, tu je i naša bogata fotogalerija.

–Uz pojedine prekide, ovo je stogodišnja bjelovarska tradicija. Koliko se točno motocikala i motociklista okupilo znat ćemo po okončanju budnice, no, obzirom na ono što smo imali priliku vidjeti pristiglo je preko tisuću motocikala. Ovo je naš dan te idemo svi zajedno uživati – uzbuđeno nam je rekao Krce.