Ovaj je vikend – subota 29. i nedjelja – 30. travnja donio osmo kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 21. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi dodatno popravili dojam, nastavili sa svojim odličnim predstavama iz protekla dva kola, odnosno kako bi i dalje marljivo skupljali bodovnu zalihu.

Tako je momčad grubišnopoljske Bilogore 91, poslije jedne prave golijade u meču protiv legradskog Graničara te nove pobjede pred svojim navijačima nastavivši tako lov za prvoplasiranim nogometašima Pitomače sada ponovo zaigrala na svom travnjaku. Ovoga puta, izabranici igrača/trenera Željka Ostrmana su dočekali garešnički Garić što u prijevodu znači da je odigran novi Bjelovarsko-bilogorski proljetni četvrtoligaški derbi. Maloprije spomenuti legradski Graničar je i drugu rundu u nizu za suparnika imao klub ovoga podneblja. Naime, na megdan su mu stigli Čazmanci koji su se u protekla dva kola probudili te su, unatoč mnoštvu poteškoća – posebice s ozlijeđenim igračima pokazali da mogu i polako, ali sigurno se podižu u formi. Stoga, sigurno je da niti na ovo gostovanje nisu došli s unaprijed podignutom bijelom zastavom. Za kraj ovog dijela priče nam je preostao predavački Dinamo koji, osim standardno kvalitetnih Grubišnopoljaca pruža najbolje partije kada su u pitanju Bjelovarsko-bilogorski sastavi ovog nogometnog društva. Majstori trenera Nikole Papca su ovoga vikenda taj svoj odličan niz imali namjeru nastaviti na svom igralištu „Brana“ koje je ovog proljeća neosvojivo, a taj njihov odličan niz pokušala je prekinuti molvarska Mladost.

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK GARIĆ GAREŠNICA 4:2

NK GRANIČAR LEGRAD – NK ČAZMA 0:1

NK DINAMO PREDAVAC – NK MLADOST MOLVE 5:2

Nakon svih uzbuđenja, Grubišnopoljci su nadvisili Garešničane s konačnih 4:2 u novoj golijadi. Na taj su način bili uspješniji u ovom županijskom derbiju tako nastavivši utrku s NK Pitomača, odnosno nadajući se njegovom kiksu u budućnosti. Nadalje, Čazmanci su s minimalnih 0:1 pobijedili Graničare iz Legrada te i dalje grabe ka sigurnijoj zoni ljestvice. Predavčani su sigurno, s 5:2 bili bolji od Molvaraca time nastavivši svoj odličan niz.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok je pretrpljen jedan gubitak. Stoga, sveukupno je osvojeno ponovno respektabilnih devet bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon 21. kola je i dalje onaj Bilogore 91 Grubišno Polje. On i dalje obitava na visokom drugom mjestu s 53 boda na svom kontu i uz razliku pogodaka od +36 (56:20). Nogometaši iz Predavca su četvrti s okruglom brojkom 40 u rubrici bodovi (gol razlika +16; 44:28). Devetopslasirani su Čazmanci koji se mogu pohvaliti s 25 bodova na svom kontu uz razliku pogodaka od 27:43 što je -16. Garešnički Garić je posljednji kada su u pitanju klubovi ovog podneblja. Izabranici legendarnog Dragana Vaclaveka su u dosadašnjem dijelu sezone sakupili samo 20 bodova te im je gol razlika negativna (-12; 36:48). To im donosi 11. poziciju.  

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte našu bogatu fotogaleriju iz Predavca, ali i trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.