Odlične vijesti stigle su s državnog hrvačkog prvenstva za dječake do 15 godina na kojem je član Hrvačkog kluba Čazma Mislav Murlin osvojio srebrnu medalju i postao viceprvak Hrvatske.

Predsjednik kluba, ujedno i Mislavov otac, Domagoj Murlin,  istaknuo je kako su za Mislavov odličan rezultat, uz njega, zaslužni i njegovi  dugogodišnji treneri Tvrtko Jakšić i Tin Jaić. Ovaj Mislavov uspjeh sigurno će biti i velik poticaj mladim čazmanskim hrvačima koji vrijedno treniraju u društvenom domu u Milaševcu koji je prenamijenjen u dvoranu u kojem se održavaju treninzi.

Uskoro na natjecanja kreću i ostali hrvači i hrvačice

– Prezadovoljni smo odazivom djece, a očekujemo da taj broj još i raste. Trenutno je u klubu registrirano preko četrdeset djece do petnaest godina starosti. Tu je i desetak nas starijih rekreativaca, rekao je. Treninzi su utorkom,  četvrtkom i subotom, a sastoje se od gimnastike i zagrijavanja.

– Za sada se još ne možemo baš puno baviti hrvanjem jer nam nedostaje posebna strunjača. Nadamo se da ćemo uskoro i nju dobiti, pa da krenemo i s tim treninzima. Upravo zbog te strunjače zakinuti smo za izvođenje nekih elemenata. Podloga na kojoj sada treniramo više je za neke druge sportove nego za samo hrvanje, pojasnio je Murlin.

Plan je da čazmanski hrvači svoje prvo javno predstavljanje imaju u jesen na velikom turniru za početnike u hrvanju koji će biti održan u Zagrebu.

– Planiramo izaći na natjecanje s jako velikim brojem djece i tamo napraviti jedan pravi bum. U planu je da se na turniru predstavi preko dvadeset naših hrvača koji marljivo treniraju, kazao je Murlin i najavio kako bi Hrvački klub Čazma krajem godine i sam mogao organizirati turnir. Članarina je po djetetu 20 eura, a ako ima brata ili sestru koji također treniraju onda se za drugo dijete iz iste obitelji članarina ne plaća.

– Za sada nemamo sponzore, pa smo bili primorani uvesti članarinu. Naime, iz Vrbovca nam dolaze treneri, njih dvoje koji rade s djecom. Ljudima moramo platiti gorivo i platiti im neki minimalac, a s obzirom na njihovu kvalitetu jako smo dobro prošli, rekao je Murlin i zahvalio na velikoj podršci i potpori  Gradu Čazmi i Sportskoj zajednici Grada Čazme.

Mail adresa na koju se svi zainteresirani koji žele trenirati mogu javiti je hkcazma@gmail.com ili na broj mobitela 091 283 5125. Isto tako dobrodošli su i sponzori.

– Mislim da je ovo jedan zdravi projekt, jedini smo klub na području županije. Kod nas trenira veliki broj djece i planiramo ići na veliki broj međunarodnih turnira i mislim da je to dobra prilika i za sponzore da se i oni vide, zaključio je Murlin.