SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 25. KOLO:

NK JADRAN LP – NK BJELOVAR 0:0

Nogometaši Bjelovara su odradili jedno od najtežih gostovanja Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja. Naime, oni su, pod vodstvom novoizabranog trenera Zorana Marčetića zaigrali u dalekim Pločama gdje su naposljetku priče, odigravši 0:0 bodove podijelili s tamošnjim Jadranom, inače, do ovog vikenda prvoplasiranim sastavom ovog hrvatskog nogometnog društva. Dakle, tako su si vratili barem malo izgubljenog samopouzdanja koje im ovog proljeća, shodno ostvarenjima itekako nedostaje.

Treba kazati kako im je u prilog išla činjenica što su domaćini ovih 90 minuta dočekali bez nekolicine svojih standardnih članova, no to nikako ne umanjuje ovaj uspjeh Bjelovarčana koji su na zelenom travnjaku igrališta „Jadranovo“ ostavili bolji dojam od Jadranaša te su bili puno bliži konačnom trijumfu. Ovaj navod se posebice odnosi na prvih 45 minuta kada je promašivao trojac Motika, Pranjić, Varga pa tako možemo konstatirati kako bjelovarski nogometni klub niti ovoga puta u svojim redovima nije imao raspoloženog pojedinca koji bi okrunio bolju prezentaciju. I sada vam, kao zaključak ovog kratkog osvrta donosimo riječi bjelovarskog stratega.

–Gostovali smo na samom hrvatskom jugu protiv momčadi koja je u samom vrhu tijekom cijele sezone pa je iz tog razloga za cijeli sastav NK Bjelovar i mene kao pojedinca u debiju ovo izuzetan uspjeh. Kada govorimo o zbivanjima na samom travnjaku, rekao bih kako smo u prvom poluvremenu imali kontrolu zbivanja pritom stvorivši nekoliko izglednih prilika za pogodak koje su nažalost ostale neiskorištene. S druge strane, naš ovotjedni domaćin nam nije uspio opasnije zaprijetiti, no stvari su se u nastavku promijenile. To zapravo znači da u tom razdoblju nismo imali toliku kontrolu, odnosno da su i Pločani došli do svojih situacija za egzekuciju.

Međutim, niti jedna lopta nije završila iza leđa pločanskog ili našeg vratara, a kada sve zbrojim i oduzmem mišljenja sam kako ne bi bilo nezasluženo da smo osvojili sva tri boda. Nije se dogodilo, ali ovakav rasplet je svakako poticaj za budućnost. Prvi idući susret nam sljedećeg vikenda donosi domaćinstvo protiv Marsonije iz Slavonskog Broda koja je u donjem domu ljestvice, ali koja je, isto tako, u pozitivnom nizu od tri uzastopna trijumfa. Dakle, bit će to novi težak ispit za nas, no mi pred svojim navijačima želimo trijumfirati nad svakim suparnikom, pa tako i protiv Brođana. Nadam se da ćemo pronaći način to ostvariti – puno toga nam je poslije svog odličnog debija na klupi NK Bjelovar kazao novi šef struke Zoran Marčetić.