PRVA HRVATSKA JEDINSTVENA KADETSKA MALONOGOMETNA LIGA; 8. KOLO:

MNK AURELIA VINKOVCI – MNK BJELOVAR 3:4

BJELOVAR: I. Cjetojević, M. Marušić, D. Pačko, I. Posavec, D. Pokopac, A. Ahac, M. Pešić, M. Čipčić, P. Mikor, TRENER: Ivan Starčević

STRIJELCI: 1:0 Mičić (13.), 1:1 Pačko (17.), 1:2 Pokopac (19.), 2:2 Sušac (23.), 3:2 Mičić (25.), 3:3 Marušić (26.), 3:4 Pačko (28.)

Nakon što su u prošlome kolu tijekom tjedna domaćim trijumfom nad vršnjacima Porto Tolera iz Ploča osigurali završni turnir najbolja četiri sastava Hrvatske koji će se krajem mjeseca svibnja održati u Zagrebu, kadeti MNK Bjelovar su već danas – subota, 29. travnja odigrali i susret 8., pretposljednje runde regularnog dijela sezone Prve hrvatske Jedinstvene kadetske malonogometne lige. Izabranici Ivana Starčevića, inače pomoćnog trenera bjelovarskog kluba, koji je još jednom ove sezone na bjelovarskoj klupi sjedio u svojstvu prvoga stratega zbog opravdanog izostanka glavnoga trenera Željka Ostrmana su u ravnoj Slavoniji, odnosno Vinkovcima gostovali kod tamošnje Aurelije čije su malonogometaše naposljetku priče savladali rezultatom 3:4 nastavivši tako svoj niz nepobjedivosti.  

Treba napomenuti kako je ovih 30 minuta malog nogometa bilo pravih natjecateljskih, kako niti jedan sastav nije niti malo popuštao, kako je sve izgledalo kao da se igra seniorska, a ne kadetska utakmica te kako se za svaki pogodak trebalo dobro namučiti. Sve ovo zapravo znači da je stotinjak ljubitelja ovog brzog, nadasve atraktivnog sporta imalo prigodu itekako uživati u svemu što su mladi majstori na obje strane prikazali na parketu, a Starčevićeve snage su naposljetku bile nešto smirenije pa se u svoj grad, poslije mnoštva preokreta zasluženo vraćaju sa sva tri boda. Da budemo još precizniji, meč je zgoditkom u 28. minuti razriješio uvijek prisutni te koncentrirani Dino Pačko, dok Starčević, čija razmišljanja zaključno donosimo niti ovoga puta nije krio svoj ponos i zadovoljstvo.  

–Bio je ovo pravi prvenstveni dvoboj u kojem smo pobjedu morali krvavo zaraditi, a osim što smo već ranije osigurali veliku završnicu, sada smo i matematički prvoplasirani na ljestvici. Igralo se taktički zrelo na obje strane te bih rekao da je ovo bilo najtežih ovosezonskih 30 minuta za nas. Nakon svega mogu biti jako ponosan na svoje momke. Isto tako, i oni to mogu biti sami na sebe, a ono što je naposljetku presudilo jest naše zajedništvo. To je naša najveća snaga. Također, pohvalio bih navijače koji su na tribinama korektno navijali za svoje momčadi, dok pohvale zaslužuju i suci koji su svoj dio posla odradili odlično. Za kraj moram kazati da nam sada predstoji posljednji izazov regularnog dijela prvenstva. Iduće subote od 12 sati ćemo u dvorani Prve Osnovne škole igrati protiv omiškog Olmissuma što će biti još jedna teška zadaća za nas. No, mi imamo svoj cilj koji se zove ostati neporažen te se nadam da ćemo ga uspjeti ostvariti – iscrpno, ali jako ponosno nam je poslije novog slavlja kadeta MNK Bjelovar govorio Starčević.