Turbulentno razdoblje u redovima NK Bjelovar se nastavilo i prošloga vikenda domaćim, posve neočekivanim porazom od posljednje plasiranog čakovečkog Međimurja, a nakon čega je došlo i do još jedne trenerske promjene. Kako smo već pisali na našem portalu, Petra Bošnjaka je naslijedio malo poznati Zoran Marčetić koji je po dolasku imao jako malo vremena upoznati svoju novu momčad, ali i koji će imati pravo „vatreno“ krštenje. Naime, uzdrmani Bjelovarčani će već danas otputovati u daleke Ploče gdje će ih dočekati tamošnji sastav Jadrana.

Riječ je o prvoplasiranom sastavu Super Sport Druge hrvatske nogometne lige koji je predvođen iskusnim trenerom Mišom Krstičevićem, sastavu koji je u dosadašnjem dijelu sezone na svoj konto sakupio okruglih 50 bodova, ali i sastavu koji je do sada gorčinu poraza osjetio svega dvaput. S druge strane, NK Bjelovar se trenutno nalazi tek na sedmoj poziciji ukupnog poretka s 35 osvojenih bodova, a obzirom na njegove izrazito slabe predstave ovoga proljeća jasno je da su Pločani ogromni favoriti.

Da budemo iskreni, oni bi taj status imali čak da se bjelovarski bijeli i ne nalaze u ovako turbulentnom razdoblju jer je travnjak na samom hrvatskom jugu jako teško osvojiv i za puno kvalitetnije kolektive od ovog bjelovarskog. No, ona poznata sportska uzrečica kaže: „lopta je okrugla i dok se igra treba vjerovati“. Stoga bi upravo ona mogla, a i trebala biti zvijezda vodilja treneru Marčetiću, kapetanu Patriku Šantalabu te ostatku nogometnog društva iz Bjelovara. Dakle, što oni zapravo mogu učiniti na ovom jako teškom izazovu vidjet ćemo.

Zaključno smo vam još dužni reći kako će se igrati u sklopu 25. prvenstvenog kola, prvi sučev zvižduk će se začuti sutra – subota, 29. travnja od 17 sati, a bjelovarskim navijačima preostaje svojim ljubimcima slati pozitivnu energiju.