Nakon slavlja nad pločanskom momčadi Porto Tolera tijekom tjedna kojim su i matematički osigurali plasman na završnicu četiri najbolja sastava Hrvatske, kadeti MNK Bjelovar će već sutra – subota, 29. travnja gostovati u ravnoj Slavoniji, odnosno Vinkovcima gdje će ih od 14 sati dočekati vršnjaci Aurelije. Riječ je o utakmici pretposljednjeg, 8. kola regularnog dijela sezone Prve hrvatske Jedinstvene kadetske malonogometne lige, a Bjelovarčani će na ovo gostovanje, shodno svemu ranije navedenom otići potpuno rasterećeni.

Međutim, isto tako, mladi MNK-ovci su željni dodatnog dokazivanja te u ovom derbiju žele još jednom ponoviti svoju fantastičnu igru. Također, žele ostati neporaženi, ali se pritom i dodatno uigrati za ono što im predstoji. Inače, majstori trenera Željka Ostrmana u Vinkovce putuju s 19 bodova na svom kontu što im je trenutno dovoljno za prvo mjesto ljestvice, dok su momci Aurelije četvrtoplasirani i mogu se pohvaliti brojkom 14 u rubrici bodovi. Dakle, ovih 30 minuta malog nogometa je puno važnije za domaćine koji su za spektakularnu završnicu u otvorenoj bitci sa: MNK Brod 035, omiškim Olmissumom i zagrebačkom Uspinjačom-Gimkom. No, nešto će se u cijeloj priči pitati i goste.

Stoga, kada se sve zbroji i oduzme, ovaj vinkovačko-bjelovarski okršaj će biti super zanimljiv te smo sigurni da će sva okupljena publika moći uživati u mnoštvu čari ovog brzog, nadasve atraktivnog sporta. Isto tako, sigurni smo da će Bjelovarčani, kao uvijek do sada iza sebe imati ogromnu roditeljsku podršku, a hoće li se svi zajedno naposljetku veseliti u znak novog pozitivnog ostvarenja preostaje nam saznati. Naravno, mi se nadamo najboljem uopće ne sumnjajući u mogućnosti ovih bjelovarskih mladića.