U Solinu je održano juniorsko prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, a član SD Bjelovar 1874. – Tin Đuranec je još jednom potvrdio svoj veliki talent, odnosno to da se za bjelovarsko streljaštvo nakon što na sceni više ne bude: Mirana Maričića, Petra Gorše, pa i Bojana Đurkovića, koji su vlasnici brojnih europskih i svjetskih medalja ne treba bojati. Naime, Đuranec je u Dalmaciji, u konkurenciji puno starijih strijelaca došao do fantastičnog četvrtog mjesta u juniorskoj konkurenciji te trećeg među mlađim juniorima. Ovaj mladi bjelovarski strijelac se posebno istaknuo u prednatjecanju finalno gađanje izborivši osobnim rekordom od 615,4 kruga, dok je u velikom finalu iza sebe ostavio dva državna reprezentativca.

Dakle, to je još jedan dokaz izuzetne Tinove streljačke nadarenosti, odnosno toga da se on, ali i njegovi treneri s punim pravom nadaju svijetloj budućnosti i tome da će upravo on biti dostojan nasljednik već navedenih bjelovarskih strijelaca. Osim Đuranca, u Solinu su bjelovarske boje branili Matej Čavlović i Fran Kaminski. Čavlović je u jakoj konkurenciji dopucao do 16. pozicije, a Kaminski se može pohvaliti 23. Stoga, i ovaj dvojac zaslužuje čestitke uz naglasak da su ta ostvarenja članovima SD Bjelovar 1874. donijela visoko treće momčadsko mjesto, a treba napomenuti i to da im je srebrna medalja „pobjegla“ za samo 1,2 kruga.

Ženski dio momčadi je svoje sposobnosti prezentirao u disciplini zračna puška, a participirale su: Laura Opačić, Mia Gavran i Lucija Gjuras iz SD Bjelovar 1874. te: Daria Kral, Larissa Holinka, Leonarda Herout, Hana Dite te Ana Husak iz SD Končanica. Najbolja od njih bila je Gjuras koja je išla stopama Tina Đuranca ostvarivši osobni rekord. Taj njen osobni rekord sada je 606,5 krugova što joj je bilo dovoljno za 11. mjesto. Finalno gađanje joj je izmaklo za dlaku, i to zbog nešto lošije četvrte serije prednatjecanja. Kral je zauzela 22. poziciju, Holinka je bila 23., Herout 26., Opačić 44., Gavran 62., Dite 64., dok ovaj dio priče zaključuje Husak kao 66.

Kod mlađih juniorki Gjuras je osvojila visoko sedmo mjesto, Kral je bila 15., Herout 17., Opačić 32., Gavran 49., Dite 51., a Husak 53. Momčad SD Končanica je dopucala do odlične pete pozicije, dok je bjelovarsko SD 1874. momčadski bilo 13. Pucalo se i zračnim pištoljem gdje je, u ženskoj konkurenciji nastupila Katja Opačić iz Bjelovara te je ona, među 38 juniorki iz šest momčadi osvojila 24. mjesto. Dakle, vitrine su sada još bogatije medaljama pa već sada jedva čekamo buduće streljačke izazove.