Prošloga vikenda, u subotu – 22. i nedjelju – 23. travnja vozači MK Bjelovar su imali vrlo kvalitetnu pripremu prije nacionalnog prvenstva u extreme enduru koje će se održati u Otočcu 20. i 21. svibnja. Naime, u srpskom gradu Ložnica je održana međunarodna extreme enduro utrka „Gučevo Challenger“ gdje su članovi bjelovarskog MK svoje vozačke sposobnosti najprije prezentirali u klasi B. Mario Matijašić je osvojio četvrto mjesto, Filip Žigolić je bio sedmoplasiran, dok se Nikola Lukačin morao zadovoljiti devetom pozicijom. Veteranska klasa je donijela participiranje Danijela Kolesarića koji je kući ponio zlatno odličje, a kao trećeplasiran je tu bio i novi vozač Electro teama – Zoran Ivanović.

Ovome dodajmo kako se, osim extreme endura održao i cross countray day čije je poprište bilo obližnje Grubišno Polje, a tamo su vozili najmlađi bjelovarski vozači, ali i oni nešto stariji. Bili su tu: Matko Sokač, Karlo Prišćan, Dejan Premužić, Mihael Macan, Dario Horaček, Alen Sokač te Ivan Prka.

Matko Sokač se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u juniorskoj konkurenciji, dok je Prišćan sa samo 10 godina došao do trećeg mjesta. Ostatak društva je svojim vožnjama dokazao od koga je ranije navedeni juniorski dvojac naučio trikove ovoga adrenalinskoga sporta pa je tako Premužić u klasi PRO bio prvoplasiran. Macanu je klasa Amater donijela peto mjesto, dok su Horaček, Alen Sokač i Prka pokorili veteransku konkurenciju kući ponijevši zlato, srebro i broncu.


Dakle, ovo je odličan uvod u još jednu moto sezonu. Svi zaslužuju velike čestitke te se već sada veselimo budućim vožnjama majstora MK Bjelovar.