Odbojkaši Čazme prvaci su 2. odbojkaške lige – sjever! Večeras su u infarktnoj završnici 5. seta uspjeli pobijediti ekipu Mladosti II.

Sve je večeras krenulo dobro i Čazma je prvi set dobila bez većih problema 25:16. U drugom setu Mladost je bolje krenula i stvorila prednost koju su Čazmanci uspjeli dostignuti, no dogodio se pad u igri i Mladost je to iskoristila i dobila 2. set 25:21. Mladost je nešto bolje krenula i u treći set, no odbojkaši Čazme su uspjeli uspostaviti dominaciju i dobiti ga bez većih problema 25:17. U četvrtom setu u početku dobra igra Čazme koja je održavala prednost dobar dio seta, no ponovno se dogodio pad u igri i od 17:13, kada je sve izgledalo dobro, do kraja je Čazma uspjela osvojiti samo 2 poena, tako da je set završio 25:19 za Mladost. U lutriji petog seta koji nije bio za one tankih živaca, odbojkaši Čazme su se uspjeli izvući iz zaostatka od 12:14 i na kraju pobijediti 16:14 za naslov prvaka. Kako je rekao trener i igrač Čazme Krešimir Donđivić, vratila im se u misli utakmica koju su u Čazmi u 6. kolu izgubili od Sheefta zahvaljujući svom fair play potezu.

– To smo baš komentirali, tamo smo već proslavili utakmicu, pa izgubili, sad su Mladostaši proslavili, pa izgubili. Izgleda da se vratilo ono poštenje, kazao je Donđivić i dodao kako je ovaj uspjeh još veći s obzirom na nekolicinu ozlijeđenih i bolesnih igrača.

– Imali smo skraćenu rotaciju i praktički bez zamjene igramo već tri kola, ali stisnuli smo zube i izgurali ovo do kraja, dodao je.

Pred odbojkašima Čazme na redu je slavlje, no i pripreme za kvalifikacije za 1. odbojkašku ligu koje počinju za desetak dana. Još se ne zna domaćin, a uz Čazmu kvalifikacije će igrati zadnjeplasirana ekipa prve lige, to je Sisak, i kako stvari sada stoje Gornja Vežica, prvak 2. odbojkaške lige-regija zapad.