PRVA HRVATSKA KADETSKA JEDINSTVENA MALONOGOMETNA LIGA; 7. KOLO:

MNK BJELOVAR – KMN PORTO TOLERO PLOČE 4:0

Kadetska momčad MNK Bjelovar je odigrala i sedmu prvenstvenu utakmicu u Prvoj hrvatskoj kadetskoj Jedinstvenoj malonogometnoj ligi te je, i u tom svom sedmom nastupu ostala neporažena. Da budemo još precizniji, majstori trenera Željka Ostrmana su u dvorani bjelovarske Prve Osnovne škole odmjerili snage s vršnjacima pločanskog Porto Tolera kojeg su naposljetku priče savladali uvjerljivim ishodom 4:0. Ovakav rasplet znači da su bijeli iz Bjelovara i matematički osigurali participiranje na skorašnjoj završnici gdje će se sučeliti najbolja četiri sastava.

Nadalje, treba naglasiti kako je ovo bila zaostala utakmica u kojoj su mladi Bjelovarčani još jednom prezentirali jako veliku nadmoć nad svojim suparnicima ne ostavivši im niti najmanju priliku za iznenađenjem te nećemo pretjerati kada kažemo da je krajnji rezultat mogao, a i trebao biti puno uvjerljiviji. Sve ovo zapravo znači da se igrala „viktorija“, igralo se na jedan gol – onaj gostujući pa je pločanski vratar Vedran Kaleb imao pune ruke posla. „Čupao“ je i moguće i nemoguće lopte, dok je njegov kolega s druge strane Ivano Cjetojević bio gotovo besposlen.

Domaćin je s pogocima krenuo već u 4. minuti kada se u strijelce upisao Matko Marušić, i to jednim fenomenalnim, uistinu rijetko viđenim potezom. Naime, on je pogodak postigao precizno naciljavši iskosa poslije jednog kornera. Tako je izmamio pljesak svih prisutnih, čak i protivničkih malonogometaša, a to je ujedno, unatoč silnim bjelovarskim naletima u nastojanju povećati vodstvo bio ishod kojim se otišlo na predah. Međutim, na to željeno, pa i zasluženo povećanje u nastavku se nije moralo dugo čekati. Za njega se pobrinuo kapetan Nikola Matić u prvim sekundama drugog poluvremena uz naglasak kako je do toga došlo nakon još jednog prekida.

Ovoga puta je izveden out te Matiću, koji je ostao nečuvan preciznim, čak i ne toliko razornim udarcem iz blizine nije bilo teško savladati već spomenutog Kaleba. Time se konačno u domaćim redovima još lakše moglo disati, a kada je Dino Pačko poentirao za 3:0 u 23. minuti poslije još jedne izigrane akcije i hladnokrvnog guranja lopte u praznu mrežu postalo je jasno da sva tri boda ostaju u Bjelovaru. No, Ostrmanovo društvo se niti na tome nije zaustavilo, a uslijed ogromnog pritiska za kojega gosti s juga Hrvatske, unatoč neupitnom htjenju nisu imali adekvatno rješenje došlo je i do nespretnog autogola. Igrala se 28. minuta kada ga je postigao Luka Puljan te se potom čekalo samo jedno – kraj ovog potpuno jednosmjernog susreta. U trenutku kada je do njega konačno došlo Bjelovarčani su jedan drugome pohitali u zagrljaj, a s tribina se još jednom začuo gromoglasan pljesak.

Dakle, sada nam preostaje pogledati zbivanja u posljednja dva regularna kola u kojima će MNK-ovci najprije predstojeće subote – 29. travnja od 14 sati gostovati u Vinkovcima kod tamošnje Aurelije, da bi u posljednjoj, devetoj rundi bili domaćini omiškom Olmissumu. Taj dvoboj će se igrati 6. svibnja od 12 sati, a poprište će također biti dvorana Prve Osnovne škole. Stoga, to znači da Ostrmanovi mladići imaju sasvim dovoljno vremena pripremiti se i dodatno uigrati za spektakularnu završnicu, a dakako, poticaj za navedena dva regularna meča je sasvim sigurno da se pokuša ostati neporažen, odnosno da se zadrži prva pozicija ljestvice.

I sada, kao zaključak ove prekrasne priče vam donosimo razmišljanja bjelovarskog stratega.

–Znali smo što nam ova pobjeda nosi i odlazak na veliku završnicu nam je bio cilj još tamo od našeg prvog treninga kada smo se okupili po kiši na kultnom „Partizanovom“ igralištu gdje su nas dočekale lokve vode. Drago mi je zbog ovih momaka, ali i svih nas u klubu. Naravno, nemamo namjeru stati na ovome. U preostala dva kola i kroz treninge ćemo se pokušati što bolje pripremiti te vjerujem da možemo igrati zapaženu ulogu na tom završnom turniru. Slijedi nam gostovanje kod vrlo dobre momčadi vinkovačke Aurelije koja je visoko plasirana na ljestvici i sigurno da nas očekuje jedan lijep derbi. No, kažem, ovime smo si osigurali završnicu pa tamo idemo odigrati neopterećeno, kvalitetno i jasno je kako ćemo i tada dati sve od sebe – ovako nam je govorio Ostrman nakon još jednog trijumfa bjelovarskog kadetskog malonogometnog sastava.