14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Hrebak u Patkovcu – dočekan s kritikama, obećao rješenja i dodatna ulaganja

Nove vijesti

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak danas je posjetio Mjesni odbor Patkovac kako bi govorio o ulaganjima koja su prošle godine u ovaj mjesni odbor bila 22 tisuće eura. Dočekan je bio u početku s mnogobrojnim kritikama mještana koji su ukazali na neredovitu košnju i zatvorene mostove za kamionski promet. Hrebak je rekao kako na kritike mora odgovarati, no ulaganja u Patkovac kao i ostale mjesne odbore kojih u gradu ima 38 nastavit će se i dalje. U Patkovac se prošle godine uložila 1/5 svih sredstva koja su bila namijenjena za sve mjesne odbore napomenuo je Hrebak.

– Ukupna vrijednost radova na mjesnom domu je bila 21 tisuća eura. Mi smo i tijekom prijašnjih godina ulagali na području mjesnog odbora i sada smo s predsjednikom mjesnog odbora dogovorili nova ulaganja, u prvome redu u nadstrešnicu iznad stočne vage čime ćemo omogućiti ponovno korištenje stočne vage kako za mještane Patkovca tako i okolnih sela, kazao je Hrebak i dodao kako će se nastaviti i daljnja ulaganja u ceste na tom području.

Predsjednik Mjesnog odbora Patkovac Josip Galović zahvalio se gradonačelniku na posjeti i ulaganjima no, ukazao je i na neke nedostatke.

– Upozorili smo da se treba reagirati na vrijeme na oštećenja koja postoje nakon izgradnje ceste. Ima problema s mostovima, treba grabe redovito čistiti, no ako sve bude kako je gradonačelnik obećao i ako će se izgraditi kanalizacija kako je najavljeno nećemo biti nezadovoljni ako to sve bude ispunjeno, kazao je Galović.

Najveći problem je izgleda nemogućnost prolaska kamiona preko mosta do najveće tvrtke u Patkovcu koja zapošljava 120 ljudi. Gradnja mosta koja bi došla milijun kuna da kamioni bez problema preko njega prometuju ne dolazi u obzir, rekao je Hrebak, no radit će se na tome da se izgradi bolji pristup kako bi lakše kamioni mogli obilaznim putem voziti robu.

– Ne mogu si dopustiti da gradimo most za milijun eura jer godišnje za sve ceste na području grada imamo 2 milijuna eura. Prvi most koji moramo napraviti je onaj u poduzetničkoj zoni. Zato se ovakve stvari događaju jer ne koristimo poduzetničke zone kao mjesta za ulaganje nego se ide tamo gdje nema infrastrukture. Sretan sam zbog svakog biznisa koji se otvori, ali ne može se u Patkovcu raditi most za milijun eura, to je nerealno, ali sam za pomoć svakom poduzetniku koji zapošljava da mu se omogući normalan način za funkcioniranje, pojasnio je Hrebak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika