Pitanje jedne majke u Facebook grupi “Mame Splitsko-dalmatinske županije” izazvalo je burnu raspravu. Majka je pitala članice grupe idu li njihova djeca ponekad u školu u trenirkama, piše Slobodna Dalmacija.

– Radi se o srednjoj školi. Ima li škola zakonsko pravo da im zabrani trenirke? Danas su im sva djeca u razredu koja su došla tako odjevena poslana u pedagoga. I ja sam za to da postoji neki kodeks odijevanja, ali ne ovako nešto. Nekad im je zadnji sat tjelesni pa je i praktično da dođu u tuti – napisala je majka koja je i postavila pitanje. 

Vrlo brzo su se naredali komentari dviju suprotstavljenih strana, jedne koja to podržava i druge koja se tome protivi. 

“Ja sam izašla iz srednje ima 15 godina. Prva gimnazija. I ni tada se nije smilo dolazit u tuti.”

“Imaju pravo. To najčešće uvrste u statut škole. Ni kod mog djeteta ne smiju u tuti u srednjoj školi. Ako ima TZK, ponese u kesi pa se presvuče.”

“U tuti nije primjereno ić u školu učenicima, kao ni profesorima. Slažem se da su najugodnije, ali nisu primjerene za školu. Znaju se pravila oblačenja.”

“Ja sam izašla iz srednje ima 10 godina. Nismo smili ni iskidane rebe ni trenerke i da se mene pita i danas bi bilo tako. Zna se šta je za školu. Isto ko šta ne bi nikad u gegama i u tuti išla na misu u crkvu, tako ne bi ni u školu. A danas je došlo vrime da curice idu utegnute ko u disko klub u školu, rebe iskidane ko da su goli, itd. Pusti im mali prst, uzet će cilu ruku.”

“Prije 20 godina kad sam ja išla u srednju, nije se moglo dolazit u tuti. Danas mi sin ide u srednju eletrotehničku i odmah na upisu nam je rečeno da nema tute, samo rebe ili bilo koje druge hlače. On koji inače ne podnosi ništa osim tute je to prihvatio bez ikakvih problema. Meni je to ok” – neki su od komentara koji ne odobravaju dolazak u školu u trenirci.

Izvor: Slobodna Dalmacija.hr