„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 9. KOLO LIGE ZA OSTANAK:

RK METKOVIĆ-MEHANIKA – RK BJELOVAR 32:30

Sada je i službeno. Rukometaši Bjelovara će iduće sezone igrati 1.B hrvatsku rukometnu ligu što je zapravo drugi rang nadmetanja. Sudbinu izabranika trenera Hrvoja Cikoje su zapečatili igrači Metković-Mehanike koji su pred domaćim navijačima jučer, nedjelja – 23. travnja slavili krajnjim ishodom 32:30 u sklopu 9., pretposljednjeg kola lige za ostanak „Paket 24 Premijer“ lige. Bio je to posljednji ovotjedni meč, a već je od ranije poznata činjenica da će u niži rang iduće sezone i riječki Zamet.

Bjelovarčani su na jug Hrvatske stigli puni nade u pozitivan završetak, odnosno produljenje svojih nada u spas. S druge strane, Metkovci nisu imali nikakvih briga jer su već odavno osigurali ostanak među elitom pa su u ovih 60 minuta rukometne igre ušli posve rasterećeni, ali i uz želju prekinuti niz od tri uzastopna gubitka. Stoga su se vrlo čvrsto postavili od samog početka te je prednost konstantno, tijekom cijelog meča bila na njihovoj strani. Već u prvom poluvremenu domaćin je vodio od tri do pet pogodaka, a ta tri pogotka viška bila su najčešća.

To se po prvi puta zbilo u 8. minuti kada je 5:2 na semafor postavio Mihael Krešić. Nadalje, pet razlike je bilo pri ishodima: 14:9, 15:10, 16:11 i 17:12. Međutim, Bjelovarčani su smogli snage pa su do odlaska na predah svoj zaostatak smanjili na obećavajućih 18:15. Ipak, treba kazati i da je 18 primljenih golova već u prvih 30 minuta puno previše za jednu ovako važnu utakmicu, odnosno, to je još jedan dokaz izrazito „šuplje“ obrane Cikojinih rukometaša. No, bjelovarski je sastav, po povratku na parket metkovske gradske sportske dvorane bivao jako odlučan te je treća četvrtina dvoboja za goste bila njihovo najkvalitetnije razdoblje.

To zapravo znači da su oni došli na 22:21 i 23:22 time prijeteći svojim suparnicima, ali zatim crveno-bijeli iz grada mandarina odgovaraju serijom 4:2. Dakle, činilo se da su ponovo „pobjegli“ u sigurnu rezultatsku zonu (27:24 u 45.) za što se pobrinuo Antonio Cvitanović. Ipak, RK Bjelovar je i ovoga puta imao spreman odgovor. U prijevodu, crni su se odbijali predati pa su sada oni ostvarili seriju 4:1 time došavši do 28:28 u 52. minuti. Zabio je Tibor Jurjević i drami nije bilo kraja. Dapače, ona se produžila sve do 57. kada je na semaforu, nakon metkovskih 30:28, zahvaljujući novim dvjema bjelovarskim egzekucijama bilo 30:30. Nažalost po Cikoju, njegove igrače i sve navijače bjelovarskih „Kesizubaca“ oni su tu stali. Domaćin je u posljednje tri minute uspio postići još dva zgoditka na taj način konačno prekinuvši svoj crni niz, dok je gostujuću momčad, kojoj se velika želja, unatoč porazu ne može osporiti ispratio iz „Premijerke“.

Dakle, zaključak svega ovoga jest da momcima iz rukometnoga grada (barem je nekada bio) nije pomoglo niti okruglih 10 pogodaka raspoloženog Žarka Ćurića, a Metković-Mehaniku je do trijumfa predvodio Dario Raguž. On je bjelovarsku mrežu tresao devet puta. Isto tako, ovakvim raspletom slobodno možemo zaključiti da je pred upravom RK Bjelovar mukotrpno, radno razdoblje u kojem će se morati obaviti mnoštvo konstruktivnih razgovora kako bi se vidjelo što i kako dalje. Možda se najbolje svim pristiglim „plaćenicima“ zahvaliti te krenuti u jednu novu priču, s domaćim, mladim momcima. Bilo kako bilo, nadamo se što bržoj konsolidaciji, odnosno povratku ovog kluba s velikom poviješću tamo gdje mu je mjesto – u vrh hrvatskog rukometa.