Ovaj je vikend – subota 22. i nedjelja – 23. travnja donio sedmo kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno jubilarno 20. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi dodatno, ukoliko je to uopće moguće nakon prošlotjednih rekordnih 10 bodova popravili dojam kada su upravo do te brojke došli participirajući u četiri meča.

Tako je momčad garešničkog Garića, poslije drugog gostujućeg trijumfa pod trenerskom palicom klupske legende – Dragana Vaclaveka u Legradu protiv tamošnjeg Graničara krajnjim ishodom 1:2, i to u sudačkoj nadoknadi vremena sada, pred svojim navijačima dočekala prvoplasirani NK Pitomača u nastojanju učiniti iznenađenje. Predavački Dinamo je svoju odličnu proljetnu seriju želio nastaviti u Ferdinandovcu gdje je odmjerio snage s istoimenim domaćinima, dok je čazmanski četvrtoligaš, poslije neodlučenih 1:1 u Kloštru Podravskom, što je za njega ohrabrujuće ostvarenje zaigrao protiv slabašnog Voćina. Dakle, majstori trenera Nevia Birta su, unatoč svim poteškoćama nosili status blagog favorita i imali namjeru još jednom razveseliti sebe i svoje simpatizere. Ovaj dio priče ćemo zaključiti s grubišnopoljskom Bilogorom 91 koja uporno lovi već spomenute Pitomačane, a ova joj je prvenstvena runda donijela domaćinstvo protiv Legrađana koji su se također već našli u ovome tekstu.

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK PITOMAČA 1:3

NK FERDINANDOVAC – NK DINAMO PREDAVAC 2:3

NK ČAZMA – NK VOĆIN 5:0

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK GRANIČAR LEGRAD 5:3

Nakon svih uzbuđenja, NK Pitomača je, prema očekivanjima slavio u Garešnici rezultatom 1:3 na taj način učinivši novi korak ka naslovu prvaka. Nadalje, Predavčani su pobjedom 2:3, dakle u jednoj pravoj golijadi protiv izravnog konkurenta za četvrto mjesto i dalje u uzletu pa ćemo s velikim zanimanjem pratiti njihove buduće nastupe. Čazmanci su sigurno nadvisili Voćin. Bilo je super uvjerljivih 5:0, a njihovim stopama su išli i nogometaši Bilogore 91 koji su s 5:3 u još jednom „raspucavanju“ na obje strane savladali Graničare nastavivši tako utrku s momčadi Pitomače.  

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok je pretrpljen jedan gubitak. Stoga, sveukupno je osvojeno devet bodova čime je skoro izjednačen rekord iz prošle prvenstvene runde, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon dvadesetog kola je i dalje onaj iz Grubišnog Polja. On se i dalje nalazi na visokom drugom mjestu s okruglih 50 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od 52:18 što je respektabilnih +34. Nogometaši iz Predavca su se velikim slavljem u Podravini probili na odličnu 4. poziciju, i to s 37 bodova na svom kontu. Njihova gol razlika je također u pozitivi (39:26), odnosno +13. Čazmanci su desetoplasirani s brojkom 22 u rubrici bodovi te izrazito negativnom razlikom pogodaka. Naime, oni su na 26:43 što je -17, dok su se Garešničani smjestili odmah iza njih. To znači da su Vaclavekovi majstori 11., a trenutno se mogu pohvaliti sa skromnih, okruglih 20 bodova. Njihova gol razlika je -10 (34:44).  

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.