13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

3. osnovna škola Bjelovar krenula s programom produženog boravka

Nove vijesti

U 3. osnovnoj školi Bjelovar krenuo je program produženog boravka za učenike prvih razreda. Program je krenuo nakon proljetnih praznika, a da bi se on mogao provoditi Grad Bjelovar kupio je i uredio stan u sklopu škole.

– Kupili smo stan i uložili u ovaj prostor da se on prenamjeni kako bi i 3. osnovna škola kao i sve druge škole imala mogućnost produženog boravka. Grad Bjelovar uz to osigurava dodatno i plaću za učiteljicu koja će dodatno raditi. Jedan dio troškova moraju i roditelji sufinancirati, i to tri eura dnevno, što su skromna sredstva. S tim smo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i ovom prostoru dati neki novi sadržaj, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako je želja da sva djeca u Gradu Bjelovaru imaju jednake mogućnosti.

– To je ono na čemu težimo i što ćemo morati promijeniti. Projekt 6. osnovne škole je spreman. Imam informaciju nakon razgovora s ministrom da će u lipnju izaći natječaj na koji ćemo prijaviti projekt koji se sastoji od izgradnje potpuno nove škole sa sportskom dvoranom čime ćemo dobiti jednosmjensku nastavu na području grada, kazao je Hrebak.

Produženi boravak je za sada osiguran za 15 prvašića koji u njemu nakon nastave uče, ali se i zabavljaju. U prostor za dnevni boravak grad je ukupno uložio oko 60 tisuća eura.

– Za sada je uključen samo prvi razred jer je ovo relativno mali prostor. Uključeno je petnaest učenika s obzirom na to da mi radimo u dvije smjene. Kada imaju smjenu popodne u školu dolaze ujutro u dnevni boravak i obrnuto. Danas su jutarnja smjena nastave, u 13:00 sati su imali ručak i u 16:00 sati užinu. Za iduću školsku godinu imamo predbilježeno trinaest učenika prvih razreda, vidjet ćemo kada završe upisi u lipnju koliko će ih biti ukupno, rekla je ravnateljica 3. osnovne Goranka Preskočil.

Nenad Martinovski u ime Vijeća roditelja zahvalio je Gradu na uređenju prostora za produženi dnevni boravak.

– S ovim produženim boravkom stekli smo uvjete za kvalitetnije održavanje nastave u 3. osnovnoj školi. Nadam se kada napravimo 6. osnovnu školu da će i sve osnovne škole na području Grada Bjelovara imati jednosmjensku nastavu. Djeca su okrenuta i izvanškolskim aktivnostima i sportu, dosta je teško kada idu popodne na nastavu, tada najčešće zadaću uz pomoć roditelja rješavaju u kasnim večernjim satima kada bi već trebala biti u krevetu. Ovo je samo jedan korak ka boljoj nastavi u 3. osnovnoj školi, zaključio je Martinovski.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika