Ovo nije proljeće nogometaša Bjelovara. Naime, oni su, na iznenađenje pozamašnog broja svojih navijača, koji su odlučili doći na novoizgrađeni Gradski stadion jučer – subota, 22. travnja kako bi ih bodrili i pomogli im da konačno dođu do bodova te povrate izgubljeno samopouzdanje poraženi od posljednje plasiranog čakovečkog Međimurja krajnjim rezultatom 1:2. Time su produžili svoju ogromnu rezultatsku krizu. S druge strane, Mladostaši iz Ždralova su, pod vodstvom privremenog trenera – Antonia Cvančića ostvarili minimalnu pobjedu u zagrebačkom Trnju tako produživši svoje nade u plasman na sam vrh ukupnog poretka. Semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 0:1. No, još je puno posla pred njima i još će morati uložiti puno napora kako bi uspjeli u onome što je pred njih prije početka sezone postavila klupska uprava.

Ostali susreti redovnog, 24. kola Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja nisu donijeli velika iznenađenja osim što je to možda gubitak vodećeg Jadrana LP kod NK Hrvace. Ishod je glasio 1:0. Sesvećani su „protutnjali“ Porečom trijumfiravši 0:2, dok Opatijci svoj meč u Krapini kod tamošnjeg Zagorca igraju danas.

SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 24. KOLO:

NK BJELOVAR – NK MEĐIMURJE ČAKOVEC 1:2

Mlađahni Međimurci su u Bjelovar došli kao potpuni autsajderi, a da budemo još slikovitiji, oni su, u do sada odigrana 23. prvenstvena kola zabilježili samo dvije pobjede te tri neriješena rezultata. No, isto tako, oni su sada predvođeni iskusnim strategom Vjeranom Simunićem i riječ je o momčadi koju je on preuzeo znajući već odavno da će iduće sezone igrati niži rang nadmetanja, ali i momčadi koja upravo zbog toga igra rasterećeno te nema što izgubiti. Međutim, bezobzirno na tu rasterećenost gostiju, Bjelovarčani su računali na sva tri boda pa stoga možemo konstatirati kako je sada još jasnije da kod bjelovarskog kluba nešto ne štima, kako se bodovi i dalje nepovratno prosipaju, ali i kako je ovih 90 minuta bilo naprosto sramotno.

U prilog ovom navodu ide činjenica da su se Čakovčani unatoč svemu na bjelovarsku zelenu površinu došli nadigravati uz želju predstaviti se u što kvalitetnijem svjetlu, i to tijekom svih 90 minuta, a ne samo u samom početku kao što je to učinio domaćin. Naime, bjelovarski bijeli su već u 4. minuti poveli zahvaljujući asistenciji Kožarića te odmjerenog udarca Cohe koji je bio prevelik zalogaj za međimurskog vratara. No, nakon postignutog pogotka majstori trenerskog dvojca Petar Bošnjak/Marin Lalić su prestali igrati očigledno misleći da će se utakmica sama dovršiti i pobijediti. Bili su u nekom svom, samo sebi poznatom filmu, a pojedinci su se naprosto samo šetali po terenu niti ne oznojivši se.

Razmišljali su o transferima, sunčanju na plažama diljem našeg prekrasnog Jadrana te o novcu. Jer, nažalost, očigledno je da se nogomet u današnje vrijeme igra samo zbog toga, odnosno ne više kao nekada – iz ljubavi. To se posebice odnosi na bjelovarsku „legiju stranaca“ koja je griješila nebrojeno puta i koju očigledno uopće nije briga za bijeli – sveti dres. Dakle, možda bi klupska uprava trebala razmisliti o participiranju isključivo domaćih snaga jer te domaće snage, budimo realni, ne bi bile ništa slabije plasirane negoli što je to slučaj ovoga trenutka te bi se zasigurno požrtvovnije borile.

Što će se iz svega ovoga izroditi vidjet ćemo, a dok Bjelovarčani razmišljaju kažimo kako su Simunić i njegovo društvo samo uzeli ponuđeno od anemičnih domaćina. Gosti su bili bolji suparnik, kvalitetnije su stajali na travnjaku te im je puno odlučniji, agresivniji pristup donio dvije egzekucije u razmaku od svega dvije minute. Međimurci su do tih egzekucija došli u 31. i 32. minuti preko Bujana te Benka izigravši dvije prekrasne akcije, dok su domaći nogometaši, pomalo neobjašnjivo sva događanja nepomično promatrali. Naposljetku su te dvije egzekucije bile dovoljne da Simunićevo simpatično, nadasve borbeno društvo odnese puni plijen iz Bjelovara.

Treba kazati kako je NK Bjelovar u drugih 45 minuta bio nešto bolji, ali nedovoljno dobar da okrene ishod. Vrijedi izdvojiti pokušaj Ljevara, tu je i udarac Motike koji je prohujao pored međimurskih vrata, a i Nikolić je pucao glavom. Njegov je pokušaj za nijansu prošao preko prečke. I to je bilo to od kapetana Šantalaba te njegovih suigrača koji će morati sjesti nasamo, pogledati jedni drugima u oči kako bi što prije pokušali isprati ovu sramotnu predstavu. Bit će to jako teško obzirom na predstojeći raspored, ali ne i nemoguće. 

 NK TRNJE ZAGREB – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:1

Promjena trenera na igralištu „Brdo“ u Ždralovima je, za razliku od one u susjednom Bjelovaru naišla na plodno tlo. Naime, jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti je u hrvatskoj metropoli pokazala što zna, pokazala je zube kada je bilo najpotrebnije te je na jugu Zagreba, kod NK Trnje minimalno slavila. Došli su majstori trenera Antonia Cvančića na taj način do pete pozicije ukupnog poretka učinivši tako prvi korak ka željenome. Istina i Bog, bila je ovo skromna pobjeda „Redsa“, ali posve zaslužena. Tijekom svih 90 minuta su Cvančićevi izabranici imali više od igre, držeći Trnjance podalje od svog gola, čak i nakon 32. minute kada je Šuto, kao posljednji obrambeni igrač morao na ranije tuširanje uslijed dobivenog crvenog kartona.

Odlučujuća situacija ove zapravo jednosmjerne utakmice zbila se u 29. minuti. U domaćem kaznenom prostoru je srušen Jakšić, a to je za suca Vučkovića bilo sasvim dovoljno da pokaže na jedanaesterac kojeg je Žabec pretvorio u pobjedonosni gol. Zaključno, Mladost je i s igračem manje dominirala i stvarala prilike, dok Trnje gotovo da se i nije približilo vrataru Domoviću. Tako iz drugog dijela utakmice treba naglasiti sjajnu priliku već spomenutog Žabeca, sjajno proigravanje Mađerića za istog igrača koje je nažalost ostalo nenagrađeno, ali i priliku mladog Krešimira Prskala čiji je pokušaj domaća obrana zaustavila na samoj gol crti.