Nogometaši Čazme su u proljetnom dijelu prvenstva u 4. nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica napokon okusili slast pobjede. S visokih 5:0 savladali su Voćin. Bila je to otpočetka utakmica koju su Čazmanci kontrolirali onoliko koliko je bilo potrebno. Mrežu Voćina je već u četvrtoj minuti načeo Volarić, da bi tijekom utakmice ta prednost samo rasla i zaustavila se do kraja na 5:0. Zadovoljan rezultatom i zalaganjem u zadnja dva kola je trener Čazme Nevijo Birt, a još zadovoljniji je što se polako vraćaju u ritam igrači koji su bili ozlijeđeni na početku proljetnog dijela sezone.

–  Ovo smo i očekivali nakon svih problema. Konačno smo se kompletirali koliko-toliko. U zadnjem kolu smo u Kloštru odigrali neriješeno protiv Mladosti. Bili smo blizu pobjede, dobili smo gol u 90. minuti, a danas su nam se vratili svi igrači. Nismo baš briljirali, ali bili smo bolji i nadam se da ćemo sad nastaviti s dobrim rezultatima do kraja prvenstva, kazao je Birt nakon utakmice.

Valja još jednom ponoviti da raspored na početku proljeća nije mazio Čazmance jer su igrali s ekipama s vrha tablice, a u nastavku, osim što je raspored lakši, optimizam budi i povratak standardnih igrača.

– Ako se kompletiramo i imamo 11, 12 standardnih onda možemo sa svima odigrati ravnopravno. Nadam se da ćemo sada napraviti seriju pobjeda. U idućem kolu idemo u Legrad, onda imamo dvije utakmice doma. Probat ćemo podebljati bodovni saldo, optimistično kaže Birt o nastavku sezone.

Čazma je trenutno na 10. mjestu, a cilj koji je stavljen na kraju jeseni, nakon dva dobra rezultata pokazuje se kao dostižan, a to je sredina tablice na kraju sezone.