Pred nogometašima Bjelovara je 24. kolo Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja. Naime, izabranici trenerskog dvojca Petar Bošnjak/Marin Lalić će sutra, subota – 22. travnja, na novoizgrađenom bjelovarskom Gradskom stadionu dočekati čakovečko Međimurje. Dvoboj će započeti od 17 sati, a obzirom da Međimurci uvjerljivo drže posljednje, 16. mjesto ukupnog poretka ovog nogometnog društva sa skromnih devet bodova na svom kontu, sve osim trijumfa bjelovarskih bijelih bi bila prvoklasna senzacija. Dakle, ovih 90 minuta će za Bjelovarčane biti odlična prilika da se konačno vrate na pobjedničke staze te nakon dugo vremena razvesele sebe i sve svoje simpatizere.

Inače, domaćini ovaj meč dočekuju kao sedmoplasirani (35 osvojenih bodova), odnosno poslije očekivanog gubitka u Čepinu od NK Zrinski Jurjevac krajnjim ishodom 1:0. Jurjevčani su družina koja je ovoga proljeća „eksplodirala“ što znači da se nalazi u otvorenoj bitci za viši rang natjecanja iduće sezone tako da možemo konstatirati kako je ovakav rasplet za momčad Bjelovara, unatoč gubitku povoljan. Uz sve navedeno, otegotna okolnost za bjelovarske igračke, ali i sadašnje trenerske legende Bošnjaka i Lalića u ravnoj Slavoniji je bila neigranje velikog broja njihovih stožernih igrača. Razlog toga su bile više sile (kartoni, ozljede).

No, sada se očekuje povratak većine njih pa svi kojima je bjelovarski nogometni klub prirastao srcu ovotjednu prvenstvenu rundu očekuju s ogromnim nestrpljenjem. Stoga, ukoliko se ubrajate u tu skupinu, rezervirajte sutrašnje poslijepodne te iz sveg glasa od početka do kraja zdušno bodrite svoje ljubimce. Ta podrška će kapetanu Patriku Šantalabu i njegovim suigračima, sasvim je jasno, obzirom da im u drugom dijelu sezone ne ide onako kako su planirali itekako dobro doći. Naravno, nadamo se najboljem, odnosno tome da ćemo nakon ove akcije na bjelovarskoj zelenoj površini, kada su u pitanju domaći majstori pisati samo u superlativima.