Prodajom prve ulaznice koju je prodao Zijah Sokolović, poznati bosanskohercegovački glumac i redatelj počela je prodaja ulaznica za ovogodišnji 20. BOK fest na kojem će biti prikazano 11 predstava od 28. travnja do 9. svibnja.

– BOK festival je u Bjelovaru, međutim to je jedna zabluda, on traje u čitavom svijetu. Ja sam na BOK festivalu ali u drugim gradovima, zato što je festival kazališta ipak neka vrsta svetinje, izjavio je Sokolović.

Zijah Sokolivić

Festival organizira Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u suradnji s Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar.

– Mislim da će ova dvadeseta godišnjica festivala biti obilježena kako se i očekuje. Žao mi je što nije cijeli korzo u potpunosti gotov. Čekamo u petak taj veliki koncert koji će se dogoditi u sklopu BOK festa. Osjeti se već u zraku atmosfera da je kazalište u gradu, da ljudi vole kazalište i da će Bjelovar tijekom dva tjedna trajanja festivala živjeti u duhu kazališta, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Ulaznice za predstave koje će se održati u Domu kulture mogu se nabaviti u kućici u središtu grada (pokraj fontane) te on-line putem internetskih stranica Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar.

– Meni je drago da je ovogodišnji program festivala, bez lažne skromnosti na području par susjednih država najjači festival. Program je fascinantan, imamo dvije crnogorske predstave, od toga jedna nakon otvaranja direktno putuje u Mongoliju. Rade Šerbedžija isto dolazi kojeg isto ne treba predstavljati. Rat i mir je predstava koja nakon nas ide na kazališnu olimpijadu, tko ovo propusti pričat će, istaknuo je selektor festivala Ivan Ožegović.

Podsjetimo, cijene ulaznica kreću se od 7 do 9 eura.