Grad Bjelovar je ove godine po prvi puta bio domaćin tradicionalne nogometne utakmice između gradonačelnika i načelnika Bjelovarsko-bilogorske županije te mađarske Općine Somogy. Ovaj nesvakidašnji događaj je održan danas – petak, 21. travnja, a poprište je bila umjetna trava bjelovarskoga Gradskoga stadiona. Naravno, ovom je prilikom rezultat bio u drugome planu i najvažnije je bilo dobro se zabaviti.

To se naposljetku i dogodilo. Sve je proteklo uz mnoštvo smijeha te bez ozljeda, a ipak recimo da su nešto uspješniji, uvjerljivim krajnjim ishodom 1:5 bili gosti tako prezentiravši da su, barem trenutno u puno boljoj formi od svojih hrvatskih kolega.

Dakle, svi sudionici i posjetitelji su proveli jedno ugodno sportsko poslijepodne nakon kojeg je uslijedilo lijepo druženje uz jelo i pilo, a sada pročitajte što nam je kazao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Također, kao zaključak ove priče vam donosimo bogatu fotogaleriju.

–Na inicijativu načelnika Općine Velika Pisanica Fredija Palija, koji već tradicionalno organizira ovakve susrete danas smo se susreli sa svojim mađarskim kolegama. Ovo je 18. godina zaredom i ovo je jedno veliko, dugogodišnje prijateljstvo. Nažalost, ovom prilikom naši suparnici su nas nadmašili, a nakon sportskih zbivanja svi zajedno ćemo se lijepo družiti, razgovarati o zajedničkim projektima, odnosno uspostavljati međuregionalnu suradnju. Nadam se da će se ovakvi susreti nastaviti i dalje. Ove godine smo mi bili domaćini pa se iduće vjerojatno vidimo u Mađarskoj – kratko nam se obratio Hrebak.