U Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu ovoga petka potpisani su ugovori s prijaviteljima koji su prošli na Javnom pozivu za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima s područja BBŽ u 2023. godini. Županija i Turistička zajednica BBŽ zajednički su osigurale 45.000 eura za manifestacije, što je više nego u prošloj godini, a i odaziv udruga je bio bolji, pa su odobrene 34 potpore za razliku od prošlogodišnjih 26.

– Mi ćemo poduprijeti održavanje manifestacija i događaja u 13 gradova i općina na području naše županije. Pojedinačno je najveću potporu u najviše bodova ostvario daruvarski festival vina „Vinodar“ i „Rockabilly festival“. Na području Bjelovara to su Terezijana i BOK fest, u Čazmi „Ljeto na bio bazenu“ itd., kazao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je dodao kako mu je drago što je riječ o raznovrsnim manifestacijama te da su one jedan od ključnih turističkih proizvoda i mamac za posjetitelje, a k tome i pridonose prepoznatljivosti županije.

Direktor županijske Turističke zajednice Marcel Medak zahvalio je županu Marušiću što je Županija udružila financijska sredstva s Turističkom zajednicom.

– Ove aktivnosti bi zapravo trebale rezultirati povećanim interesom za naša područja. Mi ćemo se potruditi, ono što je naša temeljna zadaća, da sve promoviramo maksimalno u dogovoru s lokalnim turističkim zajednicama i smatram da će to u konačnici rezultirati povećanim turističkim prometom, rekao je Medak.

Potpore pomažu u tome da svake godine svaka manifestacija bude kvalitetnija i sadržajnija jer su osigurana financijska sredstva, kazala je Ivana Plažanin Vuković direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk koja je zahvalila u ime svih koji su dobili potpore.

– Svi se uvijek trudimo poboljšati manifestacije, napraviti što više sadržaja i tako privući nove posjetitelje, naravno i naše domaće, sugrađane i s područja županije, ali i van županije i ovo će nam sigurno pomoći. Još jednom se zahvaljujem i Županiji i Turističkoj zajednici BBŽ na potpori i vjerujem da će svima koji organiziraju manifestacije biti lijepo vrijeme i da će se sve poklopiti kako ne bi bilo „turističkih pljuskova“, zaključila je Plažanin Vuković.

Na dobroj suradnji se zahvalio i domaćin, načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić. Pohvalio je odnos između županije i jedinica lokalne samouprave te činjenicu da se manifestacije podupiru kako od strane Županije  tako i županijske Turističke zajednice.

– Ja se iskreno nadam da će ovakvih natječaja biti, ne samo na razini županije već i Hrvatske turističke zajednice jer hvale vrijedna je svaka ovakva priča koja potiče da se u našim sredinama održavaju razna događanja koja privlače posjetitelje, rekao je.