Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma ugostila je ovoga četvrtka Anđu Marić koja je zajedno sa svojim nakladnikom Nevenom Kepeskim predstavila svoju dugogodišnju borbu kada je na vrhuncu karijere kao misica, rokerica, pop pjevačica, tv voditeljica dobila prve dijagnoze koje nisu bile sjajne te ih nikada nije priznavala, a posebno dijagnozu da će završiti u kolicima. Tada je počela njezina borba s multiplom sklerozom koju je kroz knjigu “Moja revolucija u 365 dana” predstavila javnosti, a večeras i brojnim posjetiteljima čazmanske knjižnice.

Opisujući knjigu, Anđa je rekla kako je nakon dugo godina napokon odlučila izaći iz autoimunog ormara u kojem se skrivala jer ju je bilo strah toga što je slaba i što treba pomoć. Odlučila se u svom životu pojaviti svakoga dana, bez obzira na to kako se osjećala.

– Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala. I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put, kazala je.

Knjiga je dijelom transkript, a dijelom razrada 365 tema iz videa s njezina YouTube kanala, no istodobno je i više od toga. Proživljeno iskustvo daje joj za pravo da nam poruči kako i najteže bitke nikad nisu unaprijed izgubljene.

Anđa Marić ne posustaje, bolest je nije nikako zaustavila u potpunosti i najavljuje da će raditi i dalje.