Od srpnja 2014. godine Grad Čazma financira oglašavanje proizvođača domaće hrane s područja grada Čazme putem interneta i projekta FINOTEKA.COM.

Pravo na korištenje ove usluge imaju tržišno orijentirana poljoprivredna gospodarstva s područja grada Čazme koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i ostali registrirani proizvođači hrane koji imaju sjedište/prebivalište na području grada Čazme. Trenutačno je to petnaestak poljoprivrednika i OPG-ova s područja grada Čazme, a inače se ukupno oko 3000 OPG-ova, s preko 5000 proizvoda, oglašava na Finoteci.

Pokretač i voditelj projekta Finoteka.com je Hrvoje Kolman iz Nedelišća. Projekt je pokrenut još 2008. godine te je bio prvi takvog tipa u Hrvatskoj. U međuvremenu se u cijelu priču uključilo blizu 3000 OPG-ova iz cijele Hrvatske, surađuju s mnogim medijima, općinama, gradovima, LAG-ovima, Leader mrežom Hrvatske itd..

  • Ja osobno i dalje sam ponosni OPG-ovac, jedan od mnogih na www.Finoteka.com. U tome uživam, od toga živim. Na kraju krajeva, to mi omogućuje da budem u toku te da uvijek znam koje su prave potrebe mojih kolega OPG-ovaca uključenih na www.Finoteka.com. Nitko ništa ne može sam, a Finoteka nam omogućuje da djelujemo zajedno, poručuje pokretač i osnivač Finoteke, Hrvoje Kolman.

Prošle godine Finoteka je, uz ponudu i dostavu poljoprivrednih proizvoda, uvela i uslugu posredovanja u traženju posla, odnosno radnika. Dakle, ukoliko na vašem OPG-u imate potrebu za radnicima ili ako želite raditi na poljoprivredi, Finoteka vam i u tome može pomoći.