Pred nama je 20. jubilarni BOK fest u kojem je od 2003. godine bjelovarska publika mogla uživati u više od 200 predstava, a sam festival brzo je osvojio srca Bjelovarčana te se našao na karti najvažnijih gradskih manifestacija po kojima je Bjelovar postao prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnji BOK fest održat će se od 28. travnja do 9. svibnja. Bez publike koja je zainteresirana za predstave ovaj festival ne bi doživio svoje 20. izdanje i to je jedan od glavnih čimbenika uspjeha BOK festa, naglašava Goran Navojec umjetnički direktor festivala.

– Naročito smo ponosni na to da smo došli do dvadesete godine i nadam se da je to tek prvih dvadeset. Osim bez podrške publike ne bi bi bilo moguće ni bez Grada koji daje financijsku podršku, a ni bez Ministarstva kulture koje je od ove godine i službeno prepoznalo Bok fest kao festival, kazao je Navojec koji nije zaboravio ni bjelovarski CUK i KMC koji pomažu u realizaciji.

– Ove godine dogodilo se kao nikad da su festivalu pristupili ljudi čije ideje su uklopljene u sam festival, kao što su koncerti BOK Alfa Jukebox prvog dana festivala i Svjetionik nad Panonskim morem u Velikom Trojstvu. Ove godine ćemo po prvi put imati i jednu predstavu u zatvoru, ide se u staračaki dom, a bit će i jedna izmještena koja će biti prikazana u Čazmi. Mislim da nas i dalje čeka svjetla budućnost i da će i dalje na kulturnoj karti Hrvatske ovaj festival biti prepoznatljiv, dodao je Navojec.

Festival i ovaj put ima međunarodni karakter jer dolaze predstave iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a i ovaj put pripremaju se i tradicionalne Izložba glumca, Moto alka, rukometni turnir i Retro party, dok će ukupno biti prikazano 11 predstava, neke po dva puta. Prodaja ulaznica počet će u petak 21. travnja u jutarnjim satima po cijeni od 7 do 9 eura. Sam festival otvorit će izložba „20 godina BOK festa“ u Gradskom muzeju Bjelovar u petak 28. travnja u 17:30, a prva predstava koja će biti izvedena u Domu kulture je Slobodan Tomović: „Potonja ura Njegoševa“, redatelja Blagote Erakovića u izvedbi Slobodana Marunovića u 19 sati.  Festival će zatvoriti 9. svibnja predstava Bjelovarskog kazališta u režiji Ane Perković „A ti još plačeš“.