Foto/Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održat će se 12. godinu zaredom, od 21. do 23. travnja, sa čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske.
Noć knjige 2023. održat će se u 254 grada i mjesta širom Hrvatske, a u programu sudjeluje 155 narodnih knjižnica, gotovo 100 knjižara, antikvarijata i nakladnika, 330 različitih ustanova – od škola, vrtića, muzeja i fakulteta do domova za umirovljenike i bolnica.
Knjiga i čitanje slavit će se i u kafićima, mjesnim odborima, parkovima, na nasipima, plažama, pa i u tramvajima, vlakovima, brodovima te u zagrebačkoj zračnoj luci.

U manifestaciju se uključila i Gradska knjižnica Slavka Kolara u Čazmi i tim povodom organizira jedno zanimljivo predstavljanje knjige. Naime, radi se o umjetnici Anđi Marić koja će zajedno sa svojim nakladnikom Nevenom Kepeskim u četvrtak, 20. travnja 2023. godine u 18:00 sati u knjižnici predstaviti svoju knjigu „Moja revolucija u 365 dana“.

„Nakon dugo godina odlučila sam napokon izaći iz svog autoimunog ormara u kojem sam se skrivala od života, jer me je bilo sram što sam slaba i trebam pomoć… Odlučila sam se u svom životu pojaviti svakoga dana bez obzira na to kako se osjećala. Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala. I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put.“ – rekla je Anđa Marić o svojoj knjizi.

Najveće pouke koje nam donosi Anđina knjiga jesu da ljudi vide i čuju ono što sami jesu, da ne možeš vidjeti lijepo ako ne vidiš lijepu sebe te da ne možeš nekome dati nadu ako si je sam izgubio.

Svi zainteresirani dobrodošli su, ulaz je slobodan!