Jučer, nedjelja – 16. travnja je u križevačkoj dvorani osnovne škole „Ljudevit Modec“ održan međunarodni plesni festival pod nazivom „Dance Cup Križevci“, a svoje predstavnike je, među više od desetak klubova iz Hrvatske, ali i inozemstva i ovoga puta imao bjelovarski ŠPK „H-8“. Ovo masovno natjecanje je organizirao križevački plesni klub te su bjelovarske boje branili: Domagoj Pavlić, Ognjen Vukobradić, Dorotea Račan, Lenny Ljubić i Marija Ljubić.

Pavlić je nastupao u solo show danceu mladeži, Vukobradić je svoje plesne sposobnosti prezentirao plešući solo jazz dance starije mladeži, Račan i Lenny Ljubić su činili duo jazz dance mlađih osnovaca, dok je Marija Ljubić participirala u jazz danceu mlađih osnovaca. Svi do jednoga su postigli zapažene rezultate na čemu im vodstvo kluba, ali i mi čestitamo.

Isto tako, ponovimo kako će se sljedeća tri velika natjecanja održati upravo u organizaciji bjelovarskog plesnog kluba. Naime, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, Općine Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorske županije će se najprije plesati 29. travnja. Bit će to natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima naziva „Trofej grada Bjelovara“. Potom će 13. svibnja uslijediti „Trofej Bilogora“ gdje će se plesne sposobnosti pokazivati u umjetničkim i urbanim plesovima, da bi sve bilo zaokruženo plesnim festivalom „Dance Cup Bjelovar“  14. svibnja. Sve navedeno će se održavati u dvorani OŠ Veliko Trojstvo, i to pod krilaticom „Hrvatska pleše u Velikom Trojstvu“.

Nije na odmet kazati niti to da je zanimanje veliko. Stoga su rezervacije u turističkim objektima po obroncima prekrasne Bilogore već odavno krenule, a organizator se nada da će svi raspoloživi kapaciteti biti dovoljni za sve najavljene plesne skupine. No, o svemu ovome ćemo više pisati kada za to dođe vrijeme, dok nam je sada, kao zaključak preostalo spomenuti vam da iz ŠPK-a „H-8“ ističu da se djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop jazz dancea, no sve podrobnije informacije možete dobiti na broj mobitela: 092/176-7466.