9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

RK Rudar rukometaše Bjelovara “pospremio” u svoj rudnik

Nove vijesti

„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 8. KOLO LIGE ZA OSTANAK:

RK BJELOVAR – RK RUDAR RUDE 26:30

Rukometaši Bjelovara su ove nedjelje – 16. travnja, pred kamerama Sportske televizije, u sklopu 8. kola lige za ostanak „Paket 24 Premijer“ lige dočekali momčad Rudara iz Ruda s nadanjima kako će upisati i treću uzastopnu pobjedu te na taj način produžiti svoju bitku za ostanak među hrvatskom muškom rukometnom elitom i iduće sezone. No, oni su, umjesto toga doživjeli još jednu pravu ovosezonsku  blamažu koju su nažalost imali priliku vidjeti brojni ljubitelji rukometne igre u Hrvatskoj jer su momci iz rukometnog grada poraženi krajnjim ishodom 26:30. Da, bila je to prava blamaža Bjelovarčana koja je mogla završiti i puno uvjerljivijim gostujućim trijumfom te je ovu prezentaciju izabranika trenera Hrvoja Cikoje, u izuzetno važnom trenutku za njih bilo jako teško gledati. Posebice u drugom poluvremenu. Međutim, krenimo redom.

Sam početak nije naslućivao da će bjelovarski „Kesizubci“ biti naprosto rastavljeni na proste faktore i da će zapravo već danas učiniti jedan krupan korak ka Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Naime, na semaforu je otkucavala 7. minuta kada je za 4:2 poentirao Miran Valinčić tako pokazavši kako ima kvalitetu dobro odmijeniti ozlijeđenog Vanju Šehića, a potom se još neko vrijeme igralo pogodak za pogodak. Domaćini su prednost od dva gola držali sve do 12. (7:5) kada se u strijelce upisao Žarko Ćurić, ali od tog trenutka je krenuo strmoglavi domaći pad. Gosti su u obrambenoj fazi počeli igrati puno žustrije, ratobornije te momci iz Bjelovara za to nisu imali adekvatno rješenje. Upali su u „crnu rupu“ na oba kraja parketa, dok su im velike poteškoće stvarali omaleni, ali izrazito hitronogi vanjski rukometaši iz okolice Samobora.

Pojednostavljeno, u bjelovarskim redovima odjednom ništa nije štimalo, ništa nije išlo sukladno dogovoru te je „curilo“ na sve strane. Cikoja je čak pokušao s promjenom vratara, no, i Dubravko Grgić, i Deni Prvonožac su se uklopili u bjelovarsko crnilo ne uspijevajući zaustaviti gotovo niti jedan udarac koji su raspoloženi igrači RK Rudar uputili prema njima. Za cijelu ovu priču je zapravo ključna bila rudarska serija 9:3 koja je načinjena od već spomenute 12. do 27. minute, odnosno kada se od bjelovarskih 7:5 došlo do rudarskih 10:14. Tih 10:14 je postavio Lovro Gaća, da bi se na predah otišlo s istovjetnih +4 gostiju (12:16). Očekivalo se da će Cikoji i njegovom društvu taj predah pomoći, ali, kako smo već i ranije konstatirali – stvari su bivale još gore pa su se svi kojima je RK Bjelovar prirastao srcu mogli samo hvatati za glavu.

Bijelima kao da su se odsjekle ruke, cjelokupna situacija je izgledala kao da su se članovi bjelovarskog kluba sastali tek prvi put i propuštali su „zicere“. Isto tako, loptu su naprosto bacali u ruke svog ovotjednog suparnika koji je sve navedeno znalački kažnjavao brzim protuudarima, a uz to su Bjelovarčani, obezglavljeni napadačke akcije bezuspješno završavali u svega nekoliko sekundi. Vratar Rudara – Vladimir Gošić se zahvaljujući tome proslavio, jednom prilikom čak uspio uhvatiti „živu“ loptu pa nećemo pretjerati kada kažemo da sve ovo što su prezentirali bjelovarski rukometaši niti ne zaslužuje participiranje u najvišem razredu hrvatskog muškog rukometa.

Sada pročitajte razmišljanja bjelovarskog stratega.

–Definitivno, bili smo loši i ispod svake razine. Nešto malo ispočetka dok nam je lopta išla brzo oko protivničke obrambene zone smo uspjeli napraviti, no nakon toga smo silili situacije „jedan na jedan“ koje nažalost nisu prolazile. To je onda završilo na ovaj način. Suđenje je bilo korektno te ja sada mogu samo uputiti čestitke RK Rudar na ovom ostvarenju. Meni je iskreno žao, ali to je tako u sportu – kratko nam je poručio razočarani Cikoja. 

No, teoretska šansa još uvijek živi pa nikoga ne treba unaprijed otpisivati. Ovo zapravo znači da će Cikoja svoje snage idućega tjedna povesti u Metković kod tamošnjeg istoimenog domaćina koji je već odavno osigurao ostanak, dok će kutinska Moslavina, koja je glavni bjelovarski konkurent za izboriti kvalifikacije gostovati upravo u Rudama gdje se jako teško dolazi do bodova. Isto tako, u posljednjem, 10. kolu u Bjelovar dolazi već otpisani riječki Zamet, a Moslavci dočekuju Metkovce koji bi Cikoji i društvu trebali pomoći. Naravno, pod uvjetom da RK Bjelovar slavi na jugu Hrvatske te u svojoj dvorani protiv Riječana. Dakle, sve ovo je jedna mala slamka spasa i dok se igra treba vjerovati.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika