Nakon dvije godine stanke zbog koronavirusa Bjelovar će ponovo postati mjesto okupljanja profesionalnih, ali i rekreativnih trkača iz cijele Hrvatske te okolnih zemalja. Naime, 10. lipnja će se održati peto po redu izdanje „Fun Run“ utrke ili, kako se ovom događaju od milja tepa – utrka dobre zabave. Organizator je Atletski klub Bjelovar, dok su suorganizatori: Grad Bjelovar, Udruga „GO2“ i Savez školsko-sportskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije. Više o ovom velikom te itekako zapaženom sportskom događaju su, na današnjoj konferenciji za medije kazali zamjenik bjelovarskog gradonačelnika – Igor Brajdić, predsjednik AK Bjelovar – Nikola Kovaček i zamjenik pročelnika upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport – Zdravko Pavec. Stoga vam sada prenosimo njihove riječi.

–Na velika bjelovarska vrata nam se poslije dvije godine vraća naša popularna atletska utrka „Fun Run“ te se na tome posebno zahvaljujem Nikoli Kovačeku. Trčat će se na 5 i 10 kilometara, a tu je i štafeta 4×2,5 kilometra. Dakle, ovim putem pozivam sve da se prijave, dok su uz samu utrku u planu prodaja domaćih proizvoda, pa i mnoštvo glazbe – kratko nam je u uvodu poručio Brajdić.

Na ovo se nadovezao Kovaček rekavši: 

–Prije svega, želim se zahvaliti Gradu Bjelovaru na čelu s gradonačelnikom Dariom Hrebakom, njegovim zamjenikom Igorom Brajdićem te gospodinom Pavecom. Svi oni su uvijek uz nas, uvijek nam pomognu i to stvarno cijenimo. Isto tako, siguran sam u nastavak uspješne suradnje. Kada govorimo o samoj utrci, nadamo se da će je ove godine pohoditi najveći broj natjecatelja dosad, a cilj nam je da ih bude preko 500. Ukoliko uspijemo postići tu brojku bit će to najveći „Fun Run“ ikad. Što se tiče same staze, ona će biti vrlo slična prijašnjim godinama. To imamo uhodano uz nadanja kako će svi radovi koji se trenutno odvijaju u našem parku i u njegovoj okolici do lipnja biti dovršeni. To bi bilo jedno lijepo predstavljanje bjelovarskog strogog centra ljudima koji dođu iz drugih krajeva. Isto tako, moram reći da smo dosadašnjih godina „Fun Run“ Bjelovar imali u rujnu, dok ćemo ga sada održati nešto ranije. Razlog toga je organizacija „Bilogora trail“ utrke u jesen, a važno je napomenuti kako je „Bilogora trail“ postao dio hrvatske atletske lige. Dakle, riječ je o jednoj od sedam ligaških utrka koje se boduju – kazao nam je predsjednik Atletskog kluba Bjelovar i nastavio:

–Apeliram na mlađu populaciju, odnosno učenike osnovnih i srednjih škola. Volio bih da nam se pridruži što veći broj mladih te bih rekao da je to zapravo jedan cilj. Motivirati mlade da se bave sportom. Prijave će krenuti idućega tjedna na Internet stranici Stotinka.hr. Tamo će rezultati biti istaknuti uživo, a na našim događajima su sudjelovali ljudi koji su državni rekorderi, pa i državni prvaci. Dakle, profesionalni trkači iz: Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Austrije što dokazuje činjenicu da su ovdašnje utrke prepoznate. Pobjedu je na posljednjem izdanju odnio Dino Bošnjak koji je prvak Hrvatske na 5 i 10 kilometara. Time se itekako ponosimo, no, ono što nas posebno veseli je dolazak rekreativnih trkača. Ono što bih želio istaknuti je suradnja s bjelovarskom Glazbenom školom „Vatroslav Lisinski“ i to što smo, zahvaljujući njoj na samoj stazi imali bubnjeve koji su pružali jedan poseban ritam. Upečatljivo je te izvuče osmjeh na lica samih trkača, ali i gledatelja. Stoga, siguran sam kako će biti lijepo – zaključio je Kovaček.

Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i Pavec.

–Ja se također zahvaljujem AK Bjelovar na čijem je čelu predsjednik Kovaček. Predanim radom promoviraju sport i zdrave aktivnosti, a kao uvijek dosad, Grad Bjelovar će i ove godine u cjelokupnoj organizaciji popratiti „Fun Run“ utrku. Isto tako, pridružujem se pozivu da se mladi i djeca, a i oni stariji prijave. Ovakve manifestacije te aktivnosti su nam potrebne za promociju sporta te bih volio da i drugi ovdašnji klubovi provode slične stvari. Time bi se sport dodatno senzibilizirao, a to je važno za zdravlje cjelokupnog našeg društva. Nadam se da će se uspješna suradnja nastaviti, da će broj natjecatelja idućih godina samo rasti i da će sve ovo u budućnosti trajati i nekoliko dana – ne samo jedan – ovako nam je govorio Pavec.

Zaključno, iz AK Bjelovar ističu ime Matea Ledinskog. Radi se o Bjelovarčaninu koji se bavi trail trčanjem te je ove godine u borbi za mjesto u reprezentaciji Hrvatske. Također, istaknimo kako je Ledinski prošle godine, od 472 natjecatelja koji su participirali na stazama srednje dužine sveukupno bio odličan drugi, a njegov ulazak u nacionalnu selekciju bi za ovdašnju atletiku bio jedan odličan uspjeh. Dakle, Ledinskom želimo puno sreće, a ovom prilikom još jednom pozivamo sve da se prijave na bjelovarsku „Fun Run“ utrku te provjere svoju atletsku formu. Već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo 10. lipnja.