SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 22. KOLO:

NK DUGO SELO – NK BJELOVAR 1:1

Stopama NK Mladost Ždralovi idu i nogometaši Bjelovara. Naime, i izabranici trenerskog dvojca Bošnjak/Lalić skupljaju mrvice kada su u pitanju bodovi, odnosno, i oni su, baš poput svojih sportskih prijatelja iz obližnjih Ždralova upisali četvrti proljetni remi. Ovoga puta se taj remi može smatrati pozitivnim jer su bjelovarski bijeli gostovali kod momčadi Dugog Sela koja se u posljednje vrijeme igrački itekako podigla te je u ovaj susret, obzirom na dosad prikazano u drugom dijelu sezone ušla sa statusom favorita. Da budemo još precizniji, ova dugoselsko-bjelovarska priča je okončana krajnjim ishodom 1:1, ali kažimo kako NK Bjelovar poslije svega može žaliti što se u svoj grad nije vratio sa sva tri boda.

Svi ovi navodi zapravo znače da je ovo bila ravnopravna utakmica u kojoj su domaćini imali nešto izraženiji posjed lopte, no, unatoč tome, svom ovotjednom suparniku nisu opasnije zaprijetili. Bošnjakovi i Lalićevi majstori su kod dugoselskog posjeda bili dobro organizirani u obrambenoj fazi, ali s druge strane, niti oni nisu izigrali niti jednu ozbiljniju situaciju pred vratarom NK Dugo Selo, ovdašnjim ljubiteljima nogometne igre jako dobro poznatom Denijem Kakšom. Nadalje, jedine poteškoće Bjelovaru je stvarao Max Slunjski, napadač domaćeg drugoligaša koji je ujedno i zaslužan za vodeći pogodak kojim je okrunjena nešto konkretnija dugoselska igra.

Međutim, poslije te egzekucije domaćini su donijeli odluku braniti stečenu zalihu te su to Bjelovarčani iskoristili kako bi preko Hrahovskog, Motike, Kožarića i Cohe došli do sjajnih prigoda. Nažalost, sve te akcije su ostale neiskorištene, no to se promijenilo kada se lopte u 88. minuti dočepao Jakov Pranjić i kada se solo akcijom, zahvaljujući prekrasnom driblingu oslobodio pritiska dvojice domaćih braniča potom poentiravši za 1:1 što se na kraju pokazalo konačnom razrješnicom.

Zaključno, raniji navod žala za neostvarenom pobjedom posebice se odnosi na posljednju minutu u kojoj je već spomenuti Motika imao „mrtvaca“ kojega nažalost svih bjelovarskih simpatizera nije uspio realizirati, a još kažimo da će bjelovarski nogometni klub u idućem kolu također gostovati. Naime, Bošnjak i Lalić će svoje trupe odvesti u Čepin na megdan tamošnjem Zrinskom što će biti novi težak izazov. Kako će se bjelovarsko nogometno društvo tamo provesti preostaje nam saznati.