Nakon jučerašnje podjele 1000 porcija ribica (papaline i šarani) uz prilog i kruh, ove subote – 8. travnja je uslijedio i drugi dan ovogodišnje manifestacije „Pisanicom do Uskrsa“ koju uspješno organizira Grad Bjelovar. Taj drugi, ujedno i posljednji dan ovog hvale vrijednog događaja je donio potragu za čak 5000 čokoladnih pisanica koje su bile skrivene u samom središtu Bjelovara, odnosno u bjelovarskom parku pokraj paviljona. Treba kazati kako se odazvao velik broj djece i roditelja – njih preko 1000 te su naposljetku sva jaja planula u trenu.

Isto tako, napomenimo da su, za svu djecu koja su imala nešto manje sreće i nisu uspjela pronaći svoju pisanicu gradski čelnici, na čelu s bjelovarskim dogradonačelnikom Igorom Brajdićem osigurali dodatnih 1000 pisanica pa su tako svi okupljeni sretni i veseli otišli svojim kućama. Njih je upravo Brajdić podijelio zajedno sa svojim suradnicima, a dakako, nije propustio prigodu čestitati nadolazeći Uskrs.

Za pohvaliti je to što je sve proteklo u fer, korektnom ozračuju, a na ruku mnogobrojnom pučanstvu su išle i vremenske prilike. To znači da nije bilo kišovito pa su mališani u društvu svojih roditelja te moto zečeva, koji su svojim bučnim, nadasve atraktivnim dolaskom, u rukama noseći brojne poklone proveli jedno ugodno prijepodne.