Zagrebački badminton centar „Max“ je prošle nedjelje – 1. travnja bio domaćin drugoga kola Regionalnog Kupa u ovom brzom i jako atraktivnom sportu, a ovaj događaj je za njegove ovdašnje ljubitelje važan iz razloga što su se na njemu našli i članovi i članice bjelovarskog Badminton kluba. Na turniru je sveukupno nastupilo 116 natjecatelja i natjecateljica, dok je bjelovarske boje branilo 20 igrača i igračica. Oni su bili predvođeni klupskim predsjednikom, odnosno trenerom Sašom Ćurćićem te najprije treba kazati kako je u najmlađoj konkurenciji (U11) Tia Rakovčan osvojila zlatno odličje. Ista kategorija kod dječaka je donijela participiranje Noe Đuranca kojemu je naposljetku zamalo izmaklo pobjedničko postolje. Naime, on je završio kao četvrtoplasiran.

Svakako vrijedi istaknuti kako je ovom prilikom odigrano i bjelovarsko finale. To zapravo znači da je Iva Aušperger trijumfirala nad Nikom Sabolović pa su djevojke poslije svih napetosti kući ponijele zlato i srebro. Lana Trkulja je išla stopama svog kolege Đuranca došavši do četvrte pozicije, dok su zaigrale i Ana Varivoda te Lucija Alebić. Također, Iva i Nika su u konkurenciji parova bile uvjerljive popevši se tako na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, dok je Varivoda zajedno s Larom Tomejak iz Badminton kluba Koprivnica došla do drugog mjesta. Nadalje, Dino Kilić i Jurica Batinić su bjelovarske boje branili među dječacima u parovima te je važno napomenuti kako se zbog velikog broja igrača nije bilo u mogućnosti razigravati za pozicije.

Marija Komljenović je ime Bjelovarčanke koja je igrala u kategoriji djevojčica do 15 godina starosti te je bila drugoplasirana. Isto tako, Anja Aušperger je nastupila u singlu, dok je igrajući u paru s Marijom izborila srebro. Ista kategorija je bjelovarskim badmintonašima donijela participiranje trojca: Jurica Dvornik, Filip Crnčić i Mihovil Lovrović. Jurica i Filip su natjecanje okončali na četvrtom mjestu, a u najjačoj konkurenciji Fran Čanić se također morao zadovoljiti četvrtom pozicijom. Treba reći kako je to ogroman uspjeh jer su svoje sposobnosti prezentirala 24 igrača, dok su za BK Bjelovar igrali još i: Leon Klemše, Vid Borota te Marko Horvat. Dojam je da su se Bjelovarčani na ovom turniru pretplatili na četvrto mjesto jer su Fran i Leon došli do njega u parovima, a isto je pripalo i Sari Lončar gdje je nastupila još i Tessa Komljenović.