Velika subota – 8. travnja donosi novi veliki derbi na igralištu „Brdo“ u Ždralovima. Naime, u predgrađe Bjelovara će stići nogometaši Sesveta koji su jedni od pretendenata za naslov prvaka Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja, a dvoboj koji se igra u sklopu 22. prvenstvene runde će započeti već od 13 sati zbog izravnog televizijskog prijenosa na MAX Sportu. Treba kazati kako Ždralovčani u ovih 90 minuta ulaze s 34 boda na svom kontu što im je ovog trenutka dovoljno za peto mjesto ljestvice, dok se njihovi ovotjedni gosti mogu pohvaliti s 42 boda. Zahvaljujući tom učinku su drugoplasirani, ali ovdje je riječ o dva podjednaka suparnika koja u svojim redovima imaju mnoštvo renomiranih imena najvažnije sporedne stvari na svijetu pa je favorita jako teško prognozirati.

Ovom navodu u prilog ide činjenica da za jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti igraju ukrajinski internacionalac Dmytro Lopa koji je svojevremeno branio boje NK Osijek igrajući u središnjici terena, a u dresu „Redsa“ također je i prekaljeni „ubojica“ svih čuvara mreže – Ivan Baraban. Riječ je o bivšem igraču zagrebačke Lokomotive. S druge strane, sesvetske boje brane vratar Nikola Ilinčić te omaleni, nimalo bezopasan napadač Marko Guja. Zanimljivost jest ta što su Ilinčić i Guja prošle sezone bili članovi upravo NK Mladost Ždralovi, a isto tako, osim njih, u poznato okruženje se vraća Marko Nujić. Naime, Nujić je prošle sezone obnašao dužnost sportskog direktora Bjelovarsko-bilogorske momčadi, dok je sada na istoj funkciji u Sesvetama.

Dakle, sve ovo nas dovodi do toga da ova dva sastava imaju puno poveznica i sigurni smo kako sve okupljene navijače koji se odluče subotnje rano poslijepodne provesti uz ovaj meč očekuju velika uzbuđenja. Stoga, dođite i iz sveg glasa bodrite majstore trenera Tihomira Bradića. Bodovi su potrebni i jednima i drugima što ne treba posebno naglašavati, a hoće li do njih netko uspjeti doći, odnosno kakav će biti rasplet i tko će sretniji napustiti zelenu nogometnu površinu u Ždralovima nakon isteka vremena predviđenog za igru preostaje nam saznati. Naravno, mi se nadamo da će to biti domaćini.