Veliki tjedan je vrijeme pripreme za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. To podrazumijeva različite običaje, a neke od njih već tradicionalno njeguje i Grad Bjelovar u sklopu manifestacije „Pisanicom do Uskrsa“. Tako će se građanima, na Veliki petak, u samoj središnjici grada dijeliti porcije ribica, dok je na Veliku subotu planirana potraga za pisanicama. Također, bit će tu i sajam domaćih proizvoda. O svemu tome, odnosno detaljima navedenog danas je, pokraj bjelovarskog paviljona okupljene novinare izvijestio Igor Brajdić – bjelovarski dogradonačelnik.

–Manifestacija „Pisanicom do Uskrsa“ je zapravo već započela izložbom dječjih radova u gradskom muzeju Bjelovar. Sudjelovalo je svih pet bjelovarskih Osnovnih škola, kao i udruga „OSIT“, a djeca su nacrtala zaista prekrasne radove. Otvorenje je već održano i ono je bilo jako dobro posjećeno. Stoga, velika hvala našim mališanima koji svake godine sudjeluju te na ovaj način obogaćuju doček Uskrsa. Sama manifestacija „Pisanicom do Uskrsa“ se ove godine održava 7. i 8. travnja, a još jednom želim čestitati i zahvaliti se svima onima koji su uljepšali naš grad. Sve je prigodno ukrašeno u duhu Uskrsa – kazao je Brajdić i nastavio:

–7. travnja nas od 10 sati ujutro očekuje podjela ribica u suradnji sa Športskim ribolovnim društvom „Česma“ iz Tomaša, a građanima će sveukupno biti podijeljeno 1000 porcija šarana i papalina s prilogom te kruhom. Dakle, ovom prilikom pozivam sve naše građane da dođu u bjelovarski središnji park i uživaju u slasnom obroku. Subota nam donosi nastavak obilježavanja Uskrsa, odnosno manifestaciju „Pisanicom do Uskrsa“, a tada će naši najmlađi u parku tražiti 5000 čokoladnih jaja. Znamo da su prošle godine neka djeca plakala zbog činjenice što nisu pronašla svoja čokoladna jaja. Meni kao jednom od organizatora je zbog toga žao pa stoga molim roditelje da ove godine malo pripaze na sebe. Također, ove godine smo donijeli odluku ukidanja nagrade. To zapravo znači da će sva djeca dobiti prigodan poklon, a ne samo ona koja pronađu najviše pisanica. Nadalje, ukoliko se slučajno dogodi da neko dijete ne pronađe svoju pisanicu moram napomenuti kako ćemo mi na paviljonu imati dodatnih 1000 pisanica pa će se svatko moći zasladiti – zaključio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Ovome dodajmo da će ove godine pisanice čuvati treneri koji svakodnevno u opisu svog posla rade s najmlađima. To zapravo znači da je riječ o diplomiranim kineziolozima, trenerima u projektu „Mali Olimpijac“ te trenerima plivačkog, atletskog, gimnastičkog kluba, ali i članovima ovdašnje braniteljske udruge. Isto tako, treba naglasiti da se iz Grada Bjelovara svima ovdje navedenima od srca zahvaljuju na doprinosu, a još je važno reći da će potraga za pisanicama krenuti u subotu u 11 sati, dok će u 11:30 stići moto zečevi koji će donijeti još čokoladnih pisanica te poklona. Sigurni smo kako će djeca zbog njihova dolaska biti vesela, najsretnija jer zapravo, njih se najviše i očekuje. Dakle, i ovom prilikom će u Bjelovaru svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe pa stoga dođite i uživajte.