Viktora Matrakovića, učenika trećeg razreda bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole koji je prije desetak dana na državnom natjecanju u daktilografiji osvojio prvo mjesto, primio je župan Marko Marušić. Titulu državnog prvaka osvojio je i prošle godine i time je njegov uspjeh još i veći. Talentirani Matraković prošle godine sudjelovao je i na svjetskom prvenstvu, gdje je u dvije kategorije osvojio peta mjesta i tako postao najbolje plasirani hrvatski učenik u povijesti tog natjecanja koje se redovito održava još od 1995. godine.

Čestitajući mu na sjajnim rezultatima, župan Marušić je istaknuo da je Bjelovarsko-bilogorska županija ponosna na njega i njegov uspjeh te da njemu i njegovim mentorima stoji na raspolaganju i za buduća natjecanja.

-Hvala Viktoru na dolasku. Drago mi je da Bjelovarsko-bilogorska županija već drugu godinu za redom ima državnog prvaka. Zahvalni smo Viktoru što predstavlja svoju školu, grad i županiju. Želim mu puno uspjeha u daljnjem školovanju te na sljedećim natjecanjima kojih će sigurno biti, a Bjelovarsko-bilogorska županija će financijski sigurno pomoći – kazao je Marušić.

Viktor je iskazao zahvalnost svojim mentorima i školi na podršci koju je dobio prilikom priprema za ta velika natjecanja.

-Natjecao sam se u dvije kategorije na državnom prvenstvu, u prijepisu od deset minuta i audio transkriptu koji traje 15 minuta. U prvoj kategoriji ostvario sam rezultat od 5.650 znakova u deset minuta i time osvojio prvo mjesto. Imao sam tisuću bodova više od drugo plasiranog, što je sjajan rezultat. U kategoriji audio transkripta napisao sam 300 znakova u minuti i time osvojio treće mjesto – kazao je Viktor

Ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vlado Štefanec zahvalio je županu Marušiću i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na financijskoj pomoći prilikom odlaska Viktora na svjetsko natjecanje.

-Ponosni smo na Viktorov rezultat. Sljedeće godine imamo kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na svjetsko prvenstveno. Prema najavi trebalo bi se održati u Poljskoj. Veliko hvala županu Marušiću na financijskoj pomoći u realizaciji putovanja na lanjsko svjetsko prvenstvo u Nizozemskoj – kazao je Štefanec.

Izvor: bbz.hr