Nakon velike i vrijedne pobjede RK Bjelovar koja je stigla u sklopu sedmog kola Lige za ostanak „Paket 24 Premijer“ lige prošle subote u Varaždinu protiv tamošnjeg istoimenog domaćina, a kojom su si majstori trenera Hrvoja Cikoje produžili nadu u igranje u najjačem razredu hrvatskog muškog rukometa i iduće sezone, već sutra – srijeda, 5. travnja, u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka stiže momčad Poreča. Dvoboj između Bjelovarčana i Porečana na rasporedu je od 19 sati uz naglasak kako je riječ o četvrtfinalu nacionalnog Kupa.

Treba kazati da istarski klub participira u Ligi za prvaka, kao što je to uostalom slučaj već unazad nekoliko sezona pa možemo konstatirati kako će protiv bjelovarskih „Kesizubaca“ nositi status nedvojbenog favorita. Međutim, bjelovarski bijeli će, sigurni smo imati što za reći i u ovih 60 minuta, a njihova eventualna pobjeda bi im donijela odlazak na završni turnir ovog nadmetanja koji će se od 24. do 28. svibnja, pod nazivom „Festival rukometa“ održati upravo u Poreču. Dakle, bit će to za Cikoju i njegovo društvo jedan veliki motiv, a isto tako, dodatan plus cijeloj ovoj priči je zasigurno već spomenuti trijumf u Varaždinu, pa i domaći parket gdje će rukometaši Bjelovara pokušati doći do još jednog povijesnog rezultata.

Sigurni smo da ovdašnji ljubitelji rukometne igre znaju tko je i što je RK Poreč u hrvatskim rukometnim krugovima te da će i ovoga puta, bezobzirno što će se igrati na radni dan u velikom broju pohrliti na tribine bjelovarskog rukometnog hrama u nastojanju pomoći svojim ljubimcima. Stoga, već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo sutrašnju večer kako bismo vidjeli mogu li Bjelovarčani slaviti i ostaviti svoje istarske sportske prijatelje bez završnice ovog prestižnog turnira. Mi se iskreno nadamo da mogu i da će nas i ovom prilikom razveseliti.