Hrvatska socca malonogometna reprezentacija, koju s klupe predvodi izbornik, inače Bjelovarčanin Željko Ostrman, a među čijim vratnicama stoji još jedan Bjelovarčanin – Nikola Beljan stigla je do povijesnog uspjeha. Naime, na premijernom izdanju socca Eurokupa, koji se od 29. ožujka do 2. travnja održavao u glavnom gradu Moldavije – Kišinjevu Hrvati su osvojili drugo mjesto elitne runde nakon nesretnog poraza od Kazahstana u samoj završnici konačnim rezultatom 3:2, ali su došli i do trećeg mjesta u ukupnom poretku ovog natjecanja poslije minimalne 1:0 pobjede nad Gruzijom.

Dakle, „kockasti“ u svoju domovinu nose čak dvije kolajne, a da budemo još jasniji kažimo kako je Gruzija u svojoj kvalifikacijskoj skupini igrala finale gdje je poražena baš poput Ostrmanovih izabranika pa je to dovelo do međusobne utakmice. Da ne zaboravimo, selekcija Hrvatske je finalni meč protiv Kazahstanaca, koji su viceprvaci svijeta u ovom atraktivnom sportu izborila boljim raspucavanjem socca kaznenih udaraca protiv domaćina Moldavije. Regularni dio tog dvoboja je okončan ishodom 3:3, dok se u već spomenutom raspucavanju svojim obranama istaknuo upravo Beljan donijevši tako sebi i suigračima ključan bod.

Također, važno je istaknuti da je Beljan kući ponio nagradu namijenjenu najboljem vrataru turnira što je još jedan dodatan plus ovoj super pozitivnoj priči, odnosno dokaz da Hrvatska pripada samom europskom, ali i svjetskom socca vrhu. Stoga, sada Ostrmanu i njegovom društvu, kojeg osim Beljana čine: Josip Haluška, Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović možemo samo još jednom čestitati. Isto tako, shodno ovom postignuću, već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo lipanjsko SP čije je poprište njemački grad Essen, a gdje će Hrvatska, sigurni smo, igrati zapaženu ulogu.