Ovaj je vikend – subota 1. i nedjelja – 2. travnja donio četvrto kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 17. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi dodatno popravili dojam iz prošloga tjedna kada su na svoj konto sveukupno uknjižili šest bodova u četiri odigrana susreta.

Tako je momčad predavačkog Dinama ugostila NK Bilogora 91 iz Grubišnog Polja što znači da je na predavačkom igralištu „Brana“ odigran prvi proljetni Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaški derbi. Čazmanci su zaigrali na gostovanju u Slatini protiv tamošnjeg istoimenog kluba gdje su, nakon prvog proljetnog postignutog pogotka prošloga tjedna ovoga tražili i prvi proljetni pozitivan ishod. Ovaj dio priče ćemo okončati momcima garešničkog Garića koji su baš poput Čazmanaca u dosta teškoj situaciji koja im je donijela promjenu na trenerskom mjestu. Naime, dosadašnjeg stratega Željka Rebrovića je zamijenila garešnička legenda – Dragan Vaclavek. Popularni „Garo“ je svoj debi imao u Mikleušu gdje svoje domaće dvoboje igra momčad Voćina.

NK DINAMO PREDAVAC – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 0:0

NK SLATINA – NK ČAZMA 3:0

NK VOĆIN – NK GARIĆ GAREŠNICA 3:5

Nakon svih uzbuđenja, Dinamovci i Grubišnopoljci su podijelili bodove odigravši miroljubivih 0:0 što zapravo niti jednom sastavu ne odgovara u potpunosti. Nadalje, čazmanski četvrtoligaš je prema očekivanjima izgubio u Slatini sa super uvjerljivih 3:0 čime je produžio svoju krizu. Meč u Mikleušu je okončan pravom golijadom, konačnim ishodom 3:5 što nas dovodi do toga da su se Garešničani očigledno prodrmali pa se nadaju još boljim prezentacijama u nadolazećem razdoblju.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili samo jedan trijumf što je jako skromno. Također, samo jedna utakmica je završena podjelom bodova, dok je pretrpljen jedan gubitak. Tako možemo konstatirati kako je ova prvenstvena četvrtoligaška runda za Bjelovarsko-bilogorske sastave bila u znaku broja jedan. Tim učinkom je sveukupno osvojeno malenih pet bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon sedamnaestog kola je i dalje onaj Bilogore 91 Grubišno Polje. On i dalje obitava na visokom drugom mjestu s 41 bodom na svom kontu i uz razliku pogodaka od +29 (42:13). Nogometaši iz Predavca su šestoplasirani s brojkom 28 u rubrici bodovi (gol razlika +4 27:23). NK Čazma je sa svega 18 bodova i negativnom razlikom pogodaka od čak -20 (20:40) tek 10., a još jednu poziciju ispod njega nalaze se Garešničani. Vaclavekovi majstori se sada mogu pohvaliti sa 17 bodova te gol razlikom 30:34 što je -4.

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.