Minuloga vikenda, u subotu – 1. i nedjelju – 2. travnja je u Samoboru, u organizaciji tamošnjeg Plesnog kluba „SamoPles“ održan međunarodni plesni festival na kojem je sudjelovalo čak 2100 plesačica i plesača iz Hrvatske te susjednih zemalja. Oni su svoje plesne sposobnosti prezentirali u različitim plesnim formama i pravcima, a participirao je i bjelovarski ŠPK „H-8“. Treba naglasiti kako je ovo za Bjelovarčanke te Bjelovarčane bilo prvo ovakvo natjecanje, dok se za koreografije pobrinula trenerica Nikolina Škrlec.

Članice i članovi bjelovarskog ŠPK-a „H-8“ su nastupili u solo te duo formi s tim što je Domagoj Pavlić plesao u jazz danceu/lyrical jazz (kadeti/juniori) naposljetku osvojivši prvo mjesto bez adekvatne konkurencije. Njegovim stopama je išla već spomenuta Škrlec što znači da je ona, u istom plesnom pravcu među odraslima došla do zlatnog odličja. Također nije imala adekvatnu konkurenciju, a tu su još i sestre Nika i Lucija Jukić koje su u kategoriji urban fusion/street styles-duo doplesale do treće pozicije. Tako su svi bjelovarski natjecatelji kući ponijeli kolajne te diplome što dokazuje da se mukotrpni treninzi itekako isplate.

Treba kazati kako će se sljedeća tri velika natjecanja održati upravo u organizaciji bjelovarskog plesnog kluba. Naime, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, Općine Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorske županije će se najprije plesati 29. travnja. Bit će to natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima naziva „Trofej grada Bjelovara“. Potom će 13. svibnja uslijediti „Trofej Bilogora“ gdje će se plesne sposobnosti pokazivati u umjetničkim i urbanim plesovima, da bi sve bilo zaokruženo plesnim festivalom „Dance Cup Bjelovar“  14. svibnja. Sve navedeno će se održavati u dvorani OŠ Veliko Trojstvo, i to pod krilaticom „Hrvatska pleše u Velikom Trojstvu“. Isto tako, treba reći da je zanimanje veliko. Stoga su rezervacije u turističkim objektima po obroncima prekrasne Bilogore već krenule, a organizator se nada da će svi raspoloživi kapaciteti biti dovoljni za sve najavljene plesne skupine.

No, o svemu ovome ćemo više pisati kada za to dođe vrijeme, dok nam je sada, kao zaključak preostalo kazati vam da iz ŠPK-a „H-8“ ističu da se djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop jazz dancea, dok sve podrobnije informacije možete dobiti na broj mobitela: 092/176-7466.