Kada povrede diktiraju kako će izgledati ekipa onda loš rezultatski start  u proljetni dio prvenstva u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica nogometaša Čazme nije neočekivan. Još kad vam u prva tri kola dođu ekipe iz samog vrha kao što je to bio slučaj onda s obzirom na situaciju i nije sve tako crno kako se čini. Nanizala je tako Čazma poraze od Tehničara, Pitomače i Borca, ekipa koje su među prve četiri na tablici, a u subotu 1. travnja i Slatine koja ipak ne spada u taj rang i bilo je za očekivati da se može postići više. Ipak Čazma je izgubila 3:0.

– U subotu smo se koliko toliko kompletirali, ali opet su nam falila dva igrača, a i ovi neki su nam se vratili nakon povreda i nisu još u formi. Promašili smo svoje šanse i naivno smo izgubili. Protivnik nije ništa posebno pokazao. U 2. minuti nismo zabili kad je naš igrač išao sam na golmana, poslije smo naivno primili gol iz penala. Nismo toliko loše ni igrali koliko smo naivno dobili golove. Očekivali smo više, ali sve je to produkt toga što smo imali problema s povredama. Neki igrači su se vratili i igraju bez ijednog treninga tako da je teško  s obzirom na to da imamo i kratak kadar, kaže trener Nevio Birt.

Teško će biti i u sljedećem 18. kolu kada u subotu 8. travnja u 16:30 u Čazmu dolazi predavački Dinamo.

– Ivan Birt je dobio treći žuti, Fran odrađuje kaznu zbog crvenog kartona, Vranić još nije počeo trenirati tako da će opet faliti nekoliko standardnih. Neki ne mogu zbog posla koji rade tako da se krpamo, trenira se isto slabo. Probat ćemo izboriti povoljan rezultat, ali bit će teško, rekao je Birt.

Očekivanja od proljetnog dijela sezone bila su pomak na tablici prema gore, no nažalost ozljede i izostanci igrača su ono što će odlučiti hoće li se planovi ispuniti.

– Bio bih zadovoljan da mi se vrate svi igrači. Iza 7. proljetnog kola imamo i lakši raspored, pa da barem osvojimo 9 ili 10 bodova čisto zbog psihološkog utjecaja na igrače. Opstanak u ligi je siguran, pa da baš i sve izgubimo jer su ekipe sa začelja toliko zaostale da nas ne mogu stići. Ponavljam najbitnije je da nam se vrate svi ozlijeđeni, onda bi to na nešto sličilo, ovako je jako teško, zaključio je Birt.