PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA RUKOMETAŠICA; 20. KOLO:

RK PODRAVKA VEGETA KOPRIVNICA – ŽRK BJELOVAR 40:15

Gostovanje u Koprivnici kod tamošnje Podravke Vegete je za rukometašice Bjelovara bilo posljednje prije odlaska na Uskršnje praznike i zasluženi odmor. One su, predvođene trenerom Dariom Obranom na tom gostovanju uknjižile očekivan, slobodno se može kazati unaprijed planiran poraz. Jer, budimo realni, najtrofejniji hrvatski ženski rukometni sastav u povijesti je za Bjelovarčanke svijet za sebe. Domaće igračice niti ovom prilikom apsolutno ništa nisu prepuštale slučaju što znači da su bile puno bolje u svim segmentima rukometne igre te su naposljetku ove jednosmjerne priče slavile super uvjerljivo, s čak 25 pogodaka viška. Semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 40:15, a stvar je bila jasna već poslije prvog poluvremena.

To zapravo znači da su Podravkašice već tada imale neuhvatljivu prednost od 12 zgoditaka (18:6) pa je drugih 30 minuta bilo puko odrađivanje posla. Međutim, treba naglasiti kako ŽRK Bjelovar unatoč ovom gubitku, koji je ipak mrvicu prevelik nije izgubio treću poziciju ljestvice najjačeg razreda hrvatskog ženskog rukometa jer je momčad Splita 2010. u Varaždinu s Kokom podijelila bodove odigravši 34:34. S druge strane, igračice Dugog Sela, koje su još jedne konkurentice ŽRK-icama za tu treću poziciju su očekivano savladale riječki Zamet. Bilo je 27:23 za izabranice trenera Nenada Plašića.

Shodno svemu izrečenome, ova utakmica se za djevojke iz rukometnog grada može okarakterizirati kao jedno neugodno iskustvo koje je najbolje odmah zaboraviti, odnosno, ovih 60 minuta domaćinu nije poslužilo niti kao trening. Da budemo još precizniji te kako bismo vam još bolje dočarali odnos snaga na terenu reći ćemo da su gošće do svog drugog pogotka stigle tek u 12. minuti, i to preko kapetanice Mirne Gašparović koja je realizirala sedmerac. Isto tako, u prilog Podravkinoj snazi ide i to da je ona od 24. do 36. minute kreirala pomalo nevjerojatnu seriju od 11:0 time došavši do ishoda 24:6. Dakle, potom se jedino čekao kraj ovog bjelovarskog mučenja i sada će bjelovarskom ženskom rukometnom prvoligašu odlično doći već spomenuta stanka.