Moldavija, odnosno njena prijestolnica Kišinjev su poprište premijernoga Eurokupa u socca malom nogometu koji se održava od 29. ožujka do 2. travnja. Ovaj događaj je za Hrvatsku i ovdašnje ljubitelje ove nogometne inačice važan iz razloga što na njemu participira selekcija Hrvatske predvođena mladim izbornikom Željkom Ostrmanom, inače Bjelovarčaninom. Također, u cijelu ovu priču je uključen još jedan naš sugrađanin. Riječ je o Nikoli Beljanu koji ponosno stoji između hrvatskih vratnica, a treba kazati kako svoje malonogometne sposobnosti prezentira 13 europskih reprezentacija. Naglasak je da su one podijeljene u četiri skupine, odnosno u dvije kategorije s time da je grupna faza već odigrana.

Tako su skupinu A činili: Moldavija, Njemačka i Mađarska. U skupini B su se nalazili: Hrvatska, Kazahstan te Francuska. U C skupini su igrali: Luksemburg, Rumunjska, Albanija i Španjolska, dok su se u D skupini borili: Gruzija, Irska te Cipar.

Kažimo kako je ovo zapravo priprema za lipanjsko SP koje će biti održano u njemačkom gradu Essenu, a  za kojeg su Hrvati svoju vizu već čekirali na prošlom natjecanju u Mađarskoj, u Budimpešti. Da budemo još precizniji, selekcije koje se ovdje nalaze u A i B skupini su već sudionice tog SP-a, dok se reprezentacije iz C i D skupine za njega tek trebaju izboriti. Stoga je upravo ovo za njih kvalifikacijski turnir.

Nadalje, kada govorimo o samim rezultatima recimo da su Ostrmanovi izabranici u prvoj utakmici podijelili bodove s Kazahstancima odigravši 0:0, dok je u dvoboju Hrvatske i Francuske viđena golijada što znači da je na semaforu nakon isteka vremena predviđenog za igru stajalo 2:2. Ova postignuća još više dobivaju na važnosti kada kažemo da su igrači Kazahstana svjetski doprvaci, a i francuska momčad pripada samom europskom pa i svjetskom vrhu ovoga atraktivnoga sporta. Treća utakmica hrvatske skupine završena je slavljem Kazahstanaca krajnjim ishodom 2:1 nad Francuzima što je Hrvatskoj odgovaralo, odnosno donijelo joj prolazak u polufinalni meč protiv domaćina Moldavije.

Taj polufinalni meč na rasporedu je danas – subota, 1. travnja od 19 sati po hrvatskom vremenu, a možete ga pratiti u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji. U drugom polufinalu se sastaju Kazahstanci i Mađari te će sva zbivanja biti jako zanimljivo pratiti. Mi ćemo to činiti kako bismo saznali gdje će se Ostrman te njegovo društvo zaustaviti. To društvo, osim već spomenutog Beljana čine: Josip Haluška, Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović. Dakle, sada momcima možemo još samo poručiti da budu hrabri, neustrašivi kao što su bili do sada te da nas učine još ponosnijima.