Nakon još jednog u nizu slabih proljetnih ostvarenja, odnosno posve neočekivanog gubitka bodova u Osijeku od tamošnje druge momčadi, pred NK Bjelovar je novi izazov u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi što je zapravo treći rang nadmetanja. Naime, na bjelovarski novoizgrađeni gradski stadion će sutra, subota – 1. travnja stići momčad Hrvaca koja se nalazi na osmom mjestu ovog nogometnog društva s okruglih 30 bodova na svom kontu. S druge strane, Bjelovarčani su šestoplasirani sa 33 osvojena boda pa ovdje možemo govoriti o okršaju sastava iz zlatne sredine ukupnog poretka koji imaju želju napredovati u svim segmentima – kako bodovno tako i pozicijski.

Isto tako, za ovu priču je važno kazati da bjelovarski klub na svojoj klupi ima novi/stari trenerski dvojac. Riječ je o dobro poznatim majstorima najvažnije sporedne stvari na svijetu ovoga podneblja pa i šire – Petru Bošnjaku i Marinu Laliću koji su imenovani od strane klupskog čelništva nakon što je dosadašnji strateg Luka Bilobrk, odmah po porazu u ravnoj Slavoniji podnio neopozivu ostavku. Dakle, bit će jako zanimljivo vidjeti jesu li dosadašnji Bilobrkovi pomoćnici uspjeli donijeti poneke novitete u bjelovarsku igru, jesu li nogometašima Bjelovara u ovom kratkom vremenskom razdoblju uspjeli vratiti samopouzdanje koje je nedvojbeno poljuljano ili će dalmatinski sastav, kojeg čine kršni momci produljiti krizu bjelovarskih bijelih.  

Sve ove navode nam preostaje provjeriti, a za sada su sigurne samo dvije stvari. Prva je da će se prvi sučev zvižduk začuti u 16:30, dok je druga da je sada Bošnjakovim i Lalićevim pulenima navijačka podrška itekako važna. Također, kažimo da sve ovo, iako se utakmica igra na 1. April nije zezancija. Stoga, pohrlimo svi zajedno na tribine prekrasnog bjelovarskog nogometnog zdanja te još jednom pokažimo kako se za svoje ljubimce navija i kada nije sve tako bajno i krasno.