Općinsko vijeće Općine Farkaševac održalo je u četvrtak 30. ožujka 15. sjednicu Općinskog vijeća. Vijećnici su usvojili odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja
gospodarske zone Farkaševac i I. Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja turističke zone Kabal. Na dnevnom redu našao se i Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Općine Farkaševac te Odluka o davanju na korištenje javnih površina, a vijećnici su usvojili i Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu radova unutarnjeg uređenja prostora svlačionica na nogometnom igralištu u Farkaševcu. Izvješće o radu za drugu polovicu prošle godine podnio je načelnik Matija Copak, a ono je prihvaćeno jednoglasno.

– Meni je to drago. Znači i da skoro dvije godine na vlasti možemo reći da svi dišemo jednako i u smjeru razvoja Općine Farkaševac i svi prepoznajemo potrebe našega društva i da želimo razvijati naš kraj u najboljem mogućem smjeru. Meni je drago da to možemo postići jer je to bio cilj i svrha moje kampanje i kandidature i svega onoga što sam želio na području Općine Farkaševac, da što više razvijamo naš kraj, da on bude prepoznatljiv, naravno, s mojim idejama i idejama svih vijećnika i oporbe, da nađemo zajednički jezik i da razvijamo naš kraj da se čuje za njega, kazao je načelnik Copak koji se osvrnuo i na planove u nastavku ove godine:

– Ove godine nas očekuje strašno puno projekata. U mom uredu stoje tablice i ploče koje su prepune projekata. Čeka nas jako puno ideja i jako puno realizacije uređenja  okoliša, EU projekata, županijskih projekata, kao i nacionalnih. Vidjet ćemo koji će biti sufinancirani i od strane države i EU i na županijskoj razini. Meni je drago da mogu prisustvovati i razgovorima u županiji i na razini ministarstava da svi vide projekte kao jedan smjer razvoja naše općine. Jedan smjer ulaganja u ruralne prostore i decentralizacije svega što je potrebno da se neki krajevi, malo zabačeniji, razvijaju u smislu da stanovništvo bude zadovoljnije, zaključio je Copak.