Ovaj je vikend – subota 25. i nedjelja – 26. ožujka donio treće kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 16. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi dodatno popravili dojam iz prošloga tjedna kada su na svoj konto sveukupno uknjižili sedam bodova u četiri odigrana susreta.

Tako je momčad Garića, poslije podjele bodova na gostujućem travnjaku u Kloštru Podravskom s tamošnjom Mladosti, što joj je bio drugi proljetni remi sada pred svojim navijačima zaigrala protiv još jedne Mladosti – one iz Molvi. Čazmanski četvrtoligaš je također imao namjeru popraviti dojam nakon što je u prve dvije proljetne utakmice doživio dva neugodna gubitka pritom primivši čak osam pogodaka ne poentiravši niti jednom. Do tog popravka dojma on je želio doći protiv imbriovečkog Borca, također na svom igralištu, dok je Bilogora 91 iz Grubišnog Polja dočekala Slatinčane. Nogometaši igrača/trenera Željka Ostrmana su u tih 90 minuta nosili status nedvojbenog favorita i ništa osim novog trijumfa nije dolazilo u obzir ukoliko se željelo ostati u priključku s vodećim Pitomačanima. Ovaj dio priče zaključit ćemo s momčadi predavačkog Dinama koja se, predvođena trenerom Nikolom Papcem zaputila u Legrad gdje je odmjerila snage s tamošnjim NK Graničar.

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK MLADOST MOLVE 1:2

NK ČAZMA – NK BORAC IMBRIOVEC 1:3

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK SLATINA 4:3

NK GRANIČAR LEGRAD – NK DINAMO PREDAVAC 1:3

Nakon svih uzbuđenja, NK Mladost Molve je slavio u Garešnici rezultatom 1:2. Nadalje, momčad iz Imbriovca je iz Čazme otišla sa sva tri osvojena boda jer je u konačnici slavila s 1:3. Bilogorci iz Grubišnog Polja su očekivano savladali slatinski klub u jednoj pravoj golijadi sa 4:3 te su i dalje u otvorenoj bitci s pitomačanskim četvrtoligašem, dok su Predavčani u Legradu odnijeli sva tri boda konačnim ishodom 1:3 pa tako možemo govoriti o nastavku njihovoga odličnoga proljeća.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili dva trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok su pretrpljena također dva gubitka. Stoga, sveukupno je osvojeno šest bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon šesnaestog kola je i dalje onaj Bilogore 91 Grubišno Polje. On se nalazi na visokom drugom mjestu s okruglih 40 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od +29 (42:13). Nogometaši iz Predavca su šestoplasirani s brojkom 27 u rubrici bodovi (gol razlika +4/27:23), NK Čazma je 10. s 18 osvojenih bodova te negativnom razlikom pogodaka (-17/20:37), dok se garešnički Garić može pohvaliti tek 11. pozicijom. On ima 14 bodova, a njegova gol razlika je -6 (25:31).

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika.