U Našicama je prošle nedjelje, 26. ožujka, u organizaciji Hrvatskog Mažoret saveza i domicilnog mažoret kluba održano ovogodišnje natjecanje Prvoga i Višega koraka. Ono je namijenjeno početnicima te onima nešto iskusnijima koji su željni provjere svoje trenutne mažoret vještine. Iz ravne Slavonije s mnoštvom medalja su se u svoj grad vratile i bjelovarske mažoretkinje koje su participirale u izuzetno jakoj konkurenciji pa ćemo vam sada prenijeti njihova postignuća.

Sofia Prekpaljaj, Nika Pavličević, Mia Gajst, Klara Lovrić, Eva Fran, Lara Nađ i Mia Mudri. Ovo su imena Bjelovarčanki koje su se okitile zlatom u disciplini „Prvi korak“, dok su: Vanja Jozek, Ena Kontrec, Nicol Ćernan, Mihaela Cikoja te Lana Brajdić u istoj disciplini bile srebrne. „Viši korak“ u bjelovarske vitrine je donio zlatnu kolajnu brojnom društvu kojeg čine: Emma Franjić, Vanessa Furdić, Lucija Špeh, Leoni Lukinović, Nea Vučemilo, Mia Kovačević, Magdalena Krklec, Paola Gerić, Ema Herčeki, Lara Pleskalt, Iva Hajtić, Larissa Gašparić, Klara Aušperger, Dora Koljić, Tia Mrzlečki, Petra Smok, Tea Černelić, Mia Lukić te Ana Perković.

Zaključno, uz čestitke treba kazati da su bjelovarske mažoretkinje tijekom ožujka pojačale treninge jer je uskoro pred njima novi, još veći izazov. Naime, riječ je o Državnom prvenstvu koje će se 6. i 7. svibnja održati u Biogradu, a ovom prilikom one se zahvaljuju Gradu Bjelovaru na podršci u njihovom radu i razvoju. Naravno, i ta ćemo biogradska zbivanja pratiti s ogromnom zainteresiranošću.